Blogg

Trio från Hovshaga får fem plus

Det var inget spel i de högre divisionerna den gångna veckan men trots det har det spelats mycket innebandy i länet. Så här ser plussen ut för veckan som har gått.

+++++: Linus Persson, Simon Axelsson och Pontus Johansson, Hovshaga AIF

Hovshagas hyperfarliga trio hade en bra dag på jobbet när Hovshaga bröt sin trista förlusttrend genom att slå Borgholm på bortaplan med 6-2. Simon Axelsson gjorde fyra poäng (1+3), Linus Persson satte ett hattrick och Pontus Johansson gjorde ett mål och spelade fram till ett. Hovshaga ligger femma i division 2, fyra poäng efter tvåan Jönköping IBK ungdom.

  ++++: Mattias Carlbrant, Alvesta IBK

  Hans Alvesta förlorade visserligen med 8-10 mot Gnosjö men den 33-årige forwarden stod för fyra mål och två assists och låg alltså bakom sex av åtta mål framåt. Stabilt. Alvesta ligger sexa i division 3 västra.

  +++: Simon Elgan, Ljungby IB

  I nämnda division 3 västra parkerar Ljungby IB på andra plats i tabellen. I helgen blev det seger mot Månsarp med 6-2. Två mål gjordes av Simon Elgan. Här ser Ljungby ut att ha en stor talang. Simon är bara 16 år och har redan gjort åtta mål på tio matcher. Han har dessutom fått speltid med Lagan i division 1 och gjort 1 mål.

  ++: David Hallsten, Gransholm

  Sju poäng. Tre mål och fyra målgivande passningar. Den 23-årige forwarden hade en lyckad kväll i 9-4-vinsten mot Ljungby IB B i division 4 västra. Hallsten har imponerande 56 poäng (25+31) på 13 matcher och borde vara av intresse av lag i de högre divisionerna. Gransholm ligger tvåa i serien, sex poäng bakom Hovshaga men med tre matcher mindre spelade.

  +: Alvesta IBK

  Laget tog en viktig och imponerande seger mot Kalmarsund Ungdom i division 1. Siffrorna skrev till 7-6 och Therese Spjut och Michaela Nizic blev stora segerorganisatörer med sina tre poäng vardera. Alvesta ligger tredje sist i tabellen, men närmar sig i och med segern lagen ovanför.