Blogg

Äntligen seger för Ryds SK!

Superligan har uppehåll och flera andra lokala lag har också vilat i helgen. Men det har funnits innebandy att följa och här kommer några höjdpunkter som vi har bjudits på:

+++++: Ryds SK

Att lägga ner så otroligt mycket energi och tid på sin sport och aldrig få belöningen av att vinna tillsammans, det är tungt och jobbigt. Framför allt om det blir under en lång period. Jag gissar att glädjen därför var extra stor bland spelarna i Ryds SK efter 5–3-segern i helgens match mot Tranås i damernas division 1. Inför matchen hade Ryd åtta raka förluster och ett avstånd upp till säker mark som säkert kändes som en ocean. Tre poäng senare och laget inte ens är sist i tabellen längre. Samtidigt är det bara tre poäng upp till Gransholm ovanför nedflyttningsstrecket. Nu kanske laget andas optimism igen. Njut av trepoängaren. Men inte för länge. Nu kommer den riktiga prövningen. Att bygga vidare på segern och få något gott ur den på sikt.

++++: Växjö Vipers

I samma serie som Ryds SK spelar Växjö Vipers damer. För dem är situationen en helt annan. I helgen kom nästa seger när Värnamo avfärdades med stabila 6–1 på bortaplan. Och då saknades viktiga pusselbitar som Emelie Idh (lagets bästa poänggörare), Emma Andersson och Julia Rindhagen. Snacka om att visa upp en stark bredd, Därmed är Vipers tvåa i tabellen, på bättre målskillnad än trean Vetlanda. 19-åriga Sofie Dahl hade en fin helg med två mål och en assist. Samma facit hade 21-åriga Anna Hageskog.

+++: Gransholm

Fortsätter att imponera i herrarnas division 3 södra. Senast blev det viktig seger i toppmötet mot Moheda. Lagen följdes åt upp till 5–5 i början av den tredje perioden. Då gjorde Gransholm segerrycket. 6–5 efter 12.08, 7–5 50 sekunder senare och sedan fastställdes slutresultat 8–5 med drygt fyra minuter kvar. Stora segerorganisatörer var Alexander Hultqvist och Lukas Richardsson, där den förstnämnda stod för tre fullträffar och den andra spelade fram till tre mål. I och med segern toppar Gransholm tabellen i ensamt majestät, tre poäng före tvåan Moheda.

++: Emil Bolmgren, Rottne

Hade lekstuga i matchen mot Märserum IBK. 1–0-målet redan efter 25 sekunder satte tonen direkt. Därefter blev det ytterligare fyra mål från 29-åringens klubba. Därmed har forwarden gjort 13 mål på 10 matcher. Med det toppar han Rottnes interna skytteliga. Rottne vann matchen mot Märserum med hela 10–5. Viktiga tre poäng för att distansera sig lite från bottenlagen. Det var också viktigt att på bortaplan spänna musklerna mot ett lag på undre halvan.

+: Hovmantorp

Här kan vi snacka utklassning. 18–1 i mål. 48–13 i skottstatistik. Herrarna i Ryds SK har nog haft roligare dagar på innebandyplanen än den då Hovmantorp kom på besök i fredags. Erik Albinsson stod för fem poäng i matchen. Därmed har 17-åringen från Hovmantorp gjort 15 mål och 8 assist på 7 matcher. Starka papper för talangen. 20-årige Albin Rylander gjorde sex poäng (3+3) i matchen och 45-årige (!!) Mathias Pettersson gjorde fem assistpoäng. Resterande poäng spreds ut på en rad spelare. Hovmantorp går fram som tåget i herrarnas västra division 4-serie. Sju segrar på lika många matcher innebär en förstaplats i tabellen.