Blogg

De från Vipers borde få spela i en all star-match

Nu har det presenterats att innebandyn ser ut att få ett all star-event. Tanken är att i vår, efter säsongen, ha en match som samlar de största profilerna och de bästa spelarna från hela världen. Först och främst gillar jag idén. Alla initiativ och idéer för att skapa intresse kring sporten är välkommet. För det behövs, vilket inte minst de sviktande publiksiffrorna i SSL är ett tecken på.

Det viktiga nu är att verkligen göra det här till ett högklassigt event. För ska det göras, ska det göras ordentligt. Annars kan det vara. De största profilerna måste verkligen vara på plats. Läktarna ska vara fyllda. Det ska vara show och stjärnglans.

Vilka spelare i Växjö Vipers ska få plats i en sådan här match? Jag ser två givna val:

Eero Kosonen – världens bästa målvakt ska ju givetvis vakta ett mål i en match där de bästa spelarna och största profilerna ska göra upp. Det är ingen diskussion.

Filip Kjellsson – Hjärnan bakom initiativet med en all star-match är Jonas Thomsson och till innebandymagazinet säger han; ”Vi ska ha profiler där, vi kommer inte bara ha de ”bästa” spelarna utan det är ju ett sånt här event som vi tillsammans ska bygga profiler och varumärket ännu starkare.” Filip Kjellsson är inte den i SSL som öser in flest poäng. Men det här handlar om show, och i den kategorin får Växjös trollkarl högsta betyg. Få, om ens någon, kan göra det Kjellsson bjuder på i sina bästa stunder. Han är en underhållare av rang. Han kan absolut vara en man för en förstalina i en all star-match.