Blogg

Fem plus till vinnaren Rottne IF

Här kommer veckans plus från innebandyveckan som har gått i länet:

+++++: Rottne IF

Wow! Även den här veckan får jag lyfta på hatten och gratulera ett lokalt lag till avancemanget. Förra veckan var det Hovshaga AIF. Nu är det Rottne IF i herrarnas division 4 västra. Laget lyckades vinna den tajta matchen mot toppkonkurrenten Westbo med 4–3. Avståndet är därmed ointagligt och spelarna kunde i fredags kväll fira med guldhattar. Med 13 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster är det svårt att säga annat än att seriesegern är välförtjänt.

++++: Ingelstads IBK

Fortsätter att ta starka trepoängare i herrarnas division 2 och är, med två matcher kvar att spela, på säker mark genom sin sjätteplatsen i tabellen. Senast blev det 7–4-seger borta mot Carlshamn IBK. Stor matchvinnare blev Edvin Henningsson med tre mål. 24-åringen är uppe i 16 mål och 17 assist den här säsongen, en poäng bakom ledaren av den interna poängligan: Arvid Henningsson. Nykomlingen har stått för en bra säsong i division 2 och spelar vidare där även nästa säsong. Grattis till det!

+++: Jesper Sankell, Växjö Vipers

Växjö Vipers har tufft just nu. Två raka förluster gör att laget har halkat ner till femte plats i SSL-tabellen och därmed är hemmafördelen i kvartsfinalen just nu borta. Samtidigt stör skador och sjukdomar. Ett ljus i mörkret är dock Jesper Sankell. Vilken form killen är i. Känns stekhet och gör mål i massor. Senast mot Dalen blev det tre nya. Formtoppen innebär att 25-åringen drar i väg i den interna poängligan. 48 poäng (21+27) har det blivit den här säsongen. Närmast är André Andersson på 42.

++: Alma Ohlsson, Ljungby IK

Hattrick. Totalt fyra poäng. Som back! 18-åringen stod helt enkelt för en stark match när Mörbylånga krossades med hela 10-1 i damernas division 1. Med en omgång kvar lever fortfarande drömmen för trean Ljungby IK om att komma topp två. Två poäng skiljer upp till tvåan Craftstaden IBK Oskarshamn. Så för att ha någon som helst chans gäller att vinna mot fyran Växjö Vipers i sista omgången.

+: Julia Mattsson, Gransholms IF

19-åringen fortsätter att leverera viktiga passningar till sina lagkamrater. I helgens match mot Växjö UGIF blev det tre nya assistpoäng. Därmed är hon uppe i 14 stycken, klart mest i laget. Segern innebär också att Gransholm fortsätter att vara med i racet om att vinna damernas division 2. Värnamo är etta och Gransholm tvåa. Båda har 43 poäng, men Värnamo har en match mindre spelad. Sett till spelschemat tyder allt också på att Värnamo tar hem det här, då laget ställs mot två bottenlag i sina återstående matcher.