Blogg

Fem plus till Växjös trollkarl

För många klubbar i länet börjar serien närma sig sitt slut, eller till och med har tagit slut. Här är plussen för veckan som har gått, som i dag dessutom innehåller en bubblare.

+++++: Filip Kjellsson, Växjö Vipers

Som jag var inne på i ett blogginlägg förra veckan har det gått lite trögt poängmässigt för Vipers trollkarl under säsongen. Mot Warberg var dock Kjellsson stekhet och bortalagets bästa spelare på plan. Ett viktigt besked för Växjö inför stundande slutspel.

++++: David Andersson, Lagan

Den 18-årige backen gjorde tre mål när Lagan slog Carlshamn med 10-2. Därmed mer än dubblade han sin målskörd den här säsongen i Lagan. Nu är han uppe på fyra gjorda mål på elva matcher i division 1 södra Götaland. Spelar även i Alvesta där han gjort betydligt fler poäng, 22 stycken på 14 matcher. En back som ser ut att ha framtiden för sig.

+++: Ingelstad IBK

Har genomfört en grymt bra säsong i division 3 östra och är klara seriesegrare efter 18 spelade omgångar. 49 poäng spelades in och laget föll bara en gång. Men jag gissar att spelarna i laget är långt ifrån nöjda. Nu väntar kvalspel och siktet är inställt på att gå upp.

++: Pontus Johansson, Hovshaga AIF

Mr Haif var stekhet i 6-3-segern mot Vetlanda och levererade ett hattrick. Den målfarlige forwarden med nummer tio på ryggen har gjort 23 mål på 21 matcher i serien. 27 poäng totalt har det blivit när också hans fyra assists räknas in. I och med segern ligger Haif femma i division 2 med en omgång kvar.

+: Ljungby IK

Tog hem seriesegern i division 2 västra i storartad stil. Vann 15 av sina 16 matcher. Den 16:e slutade oavgjort. I sista omgången besegrades Westbo borta med 7-4 efter tre nya poäng av 15-åringen Elina Kilpeläinen.

Bubblare: Johannes Steneros, Rottne IF

Min äldre bror var den av oss två som fick talang när det gäller att spela innebandy. Efter ett års uppehåll från innebandyn gjorde han  helgen comeback i Rottne i lagets sista match för säsongen. Uppdraget var solklart: Hjälp oss kvar i division 3. Och han var på god väg. Två mål hans klubba och en ledning med 6-2 var facit efter två spelade perioder mot Stenåsa-Sandby-Gårdsby (SSG). I den tredje perioden tappade dock laget allt och SSG kunde komma ikapp till 7-7. Rottne hade behövt tre poäng och i och med det oavgjorda resultatet hamnar laget under strecket.