Blogg

Första SSL-målet ger fem plus

Veckan som gick bjöd återigen på innebandy av klass. Här är mina plus:

+++++: Erika Nilsson, Hovshaga

Det går fortsatt tungt för Kalmarsund i superligan men i helgen gjorde i alla fall Hovshagaspelaren Erika Nilsson sitt första SSL-mål. Det förtjänar fem plus. 20-åringen är tillgänglig för spel med Kalmarsund genom dubbellicens. Framspelare till debutmålet var dessutom Hovshagaprodukten Julia Rindhagen.

++++: Oliver Ericsson, Vöikers

Vöikers bjuder på mer talang. Den här gången genom 16-årige Oliver Ericsson som gjorde mål i sin A-lags debut i Vöikers, när laget vann borta mot Halmstad med 6-7. Inget annat än imponerande. För Vöikers del var det också otroligt viktiga poäng. Forfarande är man topp fyra i division 1 södra, med endast fyra matcher kvar, vilket innebär positivt kval.

+++: Johan Roos, Växjö Vipers

Den tuffe backen har börjat hitta tillbaka till storformen. Resolut i sitt försvarsspel och det var länge sedan han kändes så het offensivt. Håller han den här nivån, eller till och med plussar på den lite, blir Johan Roos en viktig pusselbit i ett stundande slutspel.

++ Nicholas Wiberg Bocek, Rottne

Stod för fyra poäng (1+3) när Rottne tog en poäng borta mot Sandbäckshult i division 3 östra. Rottne som ligger näst sist i tabellen hade behövt tre poäng, men en pinne var viktigt för att inte låta bottenkonkurrenten Sandbäckshult dra ifrån. Rottne har haft en tung säsong rent lagmässigt. Nicholas Wiberg Bocek är dock lagets bästa poänggörare. På 14 matcher har det blivit 12 mål och 10 assists.

Daniel Håkansson, Lessebo

Vill man se på mål ska man gå och titta på division 4-innebandy. Var och varannan match verkar sluta tvåsiffrigt. Derbyt mellan Hovmantorp GOIF B och Lessebo GoIF i den södra serien var inget undantag. 10-10 skrevs siffrorna till efter att Daniel Håkansson i bortalaget första reducerat till 10-9 med tio minuter kvar och sedan kvitterat med två minuter kvar. Just Daniel Håkansson var the man of match med sex mål och en målgivande passning.