Blogg

Imponerande av Lagan IBK

Här kommer mina pluss från innebandy-veckan som gått.

+++++: Lagan IBK

Själv har jag länge trott att Vöikers skulle ta en kvalplats och hade räknat bort Lagan. Nu ser det ut att bli helt tvärtom. Det går helt enkelt inte att räkna bort Ljungbylaget. Fem raka segrar och man är uppe på fjärde plats i division fyra södra. Bara en match återstår och det räcker med seger hemma mot bottenlaget Carlshamn för att säkra kvalplatsen.

++++: Alvin Lindell, Hovshaga AIF

Laget slog Kalmarsund Ungdom med stabila 8-2 och Alvin Lindell gjorde två mål och en assist. Bra siffror, men inte jätteimponerande. Om det då inte hade varit för att forwarden bara är 15 år, och att det här var debuten. Det är imponerande.

+++: Victor Hansson, Växjö Vipers

Jag har haft frågetecken bakom Victor Hansson under säsongen. Förväntningarna var höga. Representanter för klubben kallade honom ändå för Sveriges största talang i sin årskull. Klart jag förstod att det skulle ta ta lite tid att komma tillbaka efter knäskadan, men tycker inte jag fått se den briljans jag förväntade mig. Tills nu då. Senaste tiden har han vuxit för varje match som har gått och mot Linköping var han Vipers bästa spelare. Har säkert ännu mer att ge, vilket bådar gott inför stundande slutspel.

++: Dennis Olsson, Älmhult

Hade en stor roll i att Älmhult vann länsderbyt mot Moheda IBK B med 11-6. Lagkaptenen stod för tre mål och två assists. Älmhult ligger trea i division 4 västra, bakom tvåan Vöikers B och Hovshaga B.

+: Elin Nilsson, Ljungby IK

Att vinna med 31-1 är överlägset. Lite väl överlägset kan tyckas och det är ju egentligen inget vidare för sporten. Men jag väljer att fokusera på det positiva i Ljungbys seger med nämnda siffror mot Östra SK, nämligen Elin Nilsson nio poäng i matchen. 17-åringen gjorde ett själv och spelade fram till åtta. Det är fina siffror. Ljungby IK toppar division 2 västra överlägset.