Blogg

Lagan fullbordade imponerande klättring

Många serier avslutades i helgen. Samtidigt finns mycket bra innebandy att se fram emot. Här kommer veckans plus från innebandyn i Kronoberg.

+++++: Lagan IBK

Vilken klättring! Imponerande. Tidigt på säsongen såg det inte alls bra ut. Nu är Lagan klart för allsvenskt kval. Och vilken matchserie vi har att se fram emot. Växjö Vipers Utveckling mot Lagan, i bäst av tre. Kronobergsderby. Växjö får ses som stora favoriter. Men efter den här vintern gissar jag att det finns ett stort självförtroende i Ljungby, och en känsla av att ingenting är omöjligt.

  ++++: Julia Rindhagen, Växjö Vipers

  Vinnare av poängligan i division 1. Helt överlägset dessutom. 43 poäng på 18 matcher. 25 mål och 18 assist blev det tillslut. En riktigt stark säsong av 23-åringen. Växjö fick helt enkelt ut vad laget hoppades av den förre SSL-spelaren. Däremot räckte klubben inte ända fram den här säsongen. När serien summerades i helgen kom Vipers fyra, fyra poäng efter Kronobergskonkurrenten och trean Ljungby IK.

  +++: David Hallsten och Fredrik Furbring, Gransholm

  Mot KF Ljungby gjorde duon tio poäng – vardera. Det är minst sagt bra det. David satte fem mål och spelade fram till fem. Fredrik stod för sex mål och spelade fram till fyra. Snacka om att avsluta säsongen snyggt. David Hallsten vinner därmed poängligan i division 3 västra. 38 mål och 27 assist blev det på 20 matcher. I och med segern slutar Gransholm femma i tabellen. Bästa Kronobergslag i serien blev Moheda med en tredjeplats. Tråkigt nog för Moheda missade laget en topp 2-placering med tre måls sämre målskillnad än tvåan Östa SK Jönköping B.

  ++: Fredrik Franzén, Lessebo

  Lyfter fram ännu en poängligavinnare. Fredrik Franzén gjorde 70 poäng på 16 matcher för sitt Lessebo i division 4 södra. Känn på den igen. 70 poäng, 16 matcher. 27 mål. 43 assist!!! Otroligt facit. Lessebo slutade tvåa i tabellen, en poäng efter Märserum IBK.

  +: Maja Liljeroth, Linköping IBK

  Nu är det klart att Hovshagaprodukten Maja Liljeroth lämnar Linköping efter säsongen och flyttar till klubben Endre. Kontraktet är över tre år. 23-åringen fortsätter därmed på sin imponerande SSL-karriär som just nu säger 74 poäng på 70 SSL-matcher. Det gör att forwarden förtjänar att lyftas fram här på bloggen. Mer om övergången kan ni läsa här.