Blogg

Lagans klack förtjänar högsta betyg

Ny vecka, nya betyg som ska delas ut. Och högst betyg får Lagans supportrar. De levererar det som jag ofta saknar när jag går på innebandy: Stämning på läktarna. Innebandyn blir så mycket roligare om det sjungs och jublas. När det bjuds på känslor som kommer spontant och från hjärtat. Det är allt annat än halvengagerande handklappningar som sätts i gång av en speaker.

+++++: Lagans klack

Lagans publik levererar – återigen. Med till Gotland (inte den kortaste bortaresan) följde alltså en klack som levererade matchen igenom. Det går att skapa bra stämning i en innebandyarena. Det är Lagans supportrar ett bevis på. Jubel och sånger. Det behövs inte mer än det. Jag lyfter på hatten. Att dessutom Lagan gav tillbaka med tre poäng gjorde nog att resan väl värd. Lagan IBK har vaknat till ordentligt i herrarnas allsvenskan södra och har nu tre segrar på de fyra senaste matcherna.

++++: Ingelstads bredd

Gjorde åtta mål i segern mot Månsarp – med åtta olika målskyttar. Ligger trea i serien, på samma poäng som ettan Vetlanda och tvåan Sävsjö. I seriens poängliga återfinns dock en Ingelstadsspelare först på plats nummer 14 (Viktor Gustavsson, 14 poäng). Laget sprider helt enkelt ut poängen på flera spelare. I Ingelstad har 20 spelare gjort ett poäng eller fler den här säsongen. Hos toppkonkurrenten Vetlanda är siffran 13 och hos Sävsjö är den 12. Bredd är en styrka. Styrkan blir dessutom ännu större när det finns en naturlig målskytt i laget i form av Arvid Henningsson (11 fullträffar så är långt). Ingelstad ser ut att ha bredden och spetsen för att kunna förbli ett topplag.

+++: Emelie Idh och Jennie Hall, Växjö Vipers

Topplag behöver målskyttar, så är det. Växjö Vipers har flera stycken. I länsderbyt mot Ryds SK satte forwarden Jennie Hall två nya fullträffar. 19-åringen är därmed uppe på nio mål på åtta matcher. I lagets interna skytteliga är det bara Emelie Idh som är bättre med sina tio fullträffar. Efter helgens 9–3-kross förtjänar dessutom hela laget beröm. Trepoängaren innebär fortsatt toppstrid. Växjö är trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Sävsjö och tre poäng bakom ettan Kalmarsund Ungdom.

 

++: Gransholm

Förlorade skotten med 24–14 men vann ändå kommunderbyt i herrarnas division 3 södra borta mot Växjö IBK Utveckling U. I den tredje perioden vände laget 5–6 till seger med 7–6 efter mål av Fredrik Furbring och Lukas Richardsson. Toppen i tabellen ser minst sagt intressant ut. Gransholm toppar tillsammans med Moheda. Båda har 19 poäng, men Moheda har bättre målskillnad. Trea är Hovshaga B med 18 poäng. Många spännande matcher väntar således.

+: Växjö IBK Utveckling

Behövde vinna mot Kalmarsund Ungdom för att haka på topplagen. Så blev det också. En jämn och spännande match slutade med 8–7-seger i Växjös favör. Växjö hade spetsat till truppen ordentligt med två Vipersspelare. Samuel Algman Folkesson stod för ett mål i matchen. Hattrick blev det för Linus Pettersson. 24-åringen har haft svårt att få speltid i SSL. Nu visade Växjöspelaren att det finns kvalitet kvar i handlederna.