Blogg

Landsbygdsduon som öser in poäng

Innebandyveckan i Kronobergs län har bjudit på både höjdpunkter och bottennapp. Jag väljer att fokusera på det positiva. Som exempelvis ett radarpar från Lessebo som öser in poäng. Här är veckans plusbetyg:

+++++: Lagans upphämtning

Nu jäklar! Är det så att Lagan vaknat till liv precis som förra säsongen? Även i fjol fick laget en fruktansvärd start och låg sist i tabellen i inledningen av tabellen. Sedan tuggade maskineriet igång och den väloljade motorn gick inte att få stopp på. Det slutade, som ni alla vet, med uppflyttning till allsvenskan. Får vi se något liknande nu? Nja, kanske. Det får framtiden utvisa helt enkelt. En slutsats vi i alla fall kan dra är att Lagan tagit sex poäng på de senaste tre matcherna. I helgen besegrades Strängnäs med 8–5 på bortaplan efter en stark upphämtning i den andra perioden. Läget är dock fortfarande prekärt. Näst sist i den allsvenska tabellen med fem poäng upp till säker mark. Lagan behöver verkligen hitta en form likt förra säsongen för att klara detta.

++++: Hovshagas upphämtning

När sjätte förlusten kändes allt närmare, när ett upphämtat underläge återigen glidit laget ur händerna, då reste sig Hovshaga i den tredje perioden och tog tre viktiga poäng i den södra division 1-serien. Under de sista 20 minuterna gjorde Haif fem mål och vände 5–7 till en 10–7-seger mot bottenkollegan Skurup. Oj, sådan viktig seger. Inte minst för självförtroendet i truppen. Men också för tabelläget. I stället för sex raka förluster och en förankrad bottenplats klättrar laget upp ovanför strecket.

+++: Markus Jonsson, Växjö Vipers

Här snackar vi stark comeback. I första bytet gjorde Viperskaptenen mål. Sedan fortsatte han med att drämma upp ett skott i krysset. Två mål i första matchen efter drygt en månads frånvaro, det visar på landslagsklass. Nu får vi hoppas att Markus Jonssons rygg håller så att Växjöstjärnan kan visa upp samma klass under VM i Prag.

++: Fredrik Franzén, Lessebo GoIF

Den här killen vet hur man gör poäng i division 4. Inget snack om saken. I senaste matchen gjorde 31-åringen tio nya, i 15–2-krossen mot Ryds SK. Tre mål satte lagkaptenen själv. Sju stycken passade han fram till. På sex matcher i den västra division 4-serien har Lessebos poängmaskin gjort 31 poäng (13+18). Och kolla in dessa siffror: Säsongen 2017/2018: 16 matcher, 70 poäng (27+43). Säsongen 2016/2017: 18 matcher, 83 poäng (32+51). Säsongen 2015/2016: 14 matcher, 73 poäng (32+41).

+: Daniel Håkansson, Lessebo GoIF

Den här killen vet hur man gör poäng i division 4. Ja, jag börjar så här också. För när Fredrik Franzén passar är det ofta Daniel Håkansson som avslutar arbetet. I segermatchen mot Ryd gjorde 30-åringen fem mål (alla assisterade av Franzén). 19 mål på fem matcher så här långt, 39 mål på 13 matcher förra säsongen och så 66 mål på 18 matcher 2016/2017. Det är minst sagt bra statistik.