Blogg

Så här tror jag att Nordéns rangordning ser ut

Nu tänkte jag gissa lite. Så ta det för vad det är.

Först och främst måste det sägas att det är en spännande lördag vi har framför oss. Växjö Vipers kan komma tvåa, trea eller fyra.

Efter matchen mot Höllviken väntar sedan nästa drama. Val av motståndare i kvartsfinalen. Det är om just detta jag ska gissa.

Falun är klara seriesegrare och jag tror att laget kommer att välja Helsingborg. Jag har sett en hel del tips på att Falun tar Pixbo, på grund av Mölnlyckelagets extremt dåliga form, plus att Pixbo misslyckats big time i två raka slutspel. Men jag tror ändå valet faller på Skånelaget. Pixbo är i grunden ett bättre innebandylag. Inför säsongen sa dessutom representanter från klubben att serien inte var prio ett. I år är det slutspelet som gäller. Det är då man ska vara som bäst. Kanske kan den slumrande kvalitén som ändå finns i många spelare vakna till rejält när det nu hettar till ordentligt.

Säg då att Växjö tar andraplatsen. Jag tror också Växjö helst vill möta Helsingborg. Men de är alltså redan, i mitt senario, tagna av Falun. Då blir det Pixbo. Växjö har visserligen haft svårt Mölnlyckelaget historiskt, men har i år 2-1 i inbördes möten. Jag tror dock den absolut största anledningen till att Växjö vill ha Pixbo framför Linköping och Dalen är att de två sistnämnda är två mardrömsmotståndare.

Linköping har tre raka vinster lagen emellan. Mer än så behöver inte sägas. Dalen då? Ja, Växjö är ett bättre lag än Dalen. Men här finns det andra parametrar som spelar in. Det är en lång bortaresa, vilket gör kvartsfinalen till en förlustaffär. Dalens spel är heller inget som fyller Fortnox Arena. Dessutom har Umeålaget ett mentalt övertag på Växjöspelarna efter 4-0-segern förra slutspelet.

Niklas Nordén har plockat fram en rangordning av lagen som Växjö kan tänkas få välja mellan.

Jag tror den listan ser ut så här:
1. Helsingborg

2. Pixbo

3. Dalen

4. Mullsjö

5. Linköping

Vi får se om jag har rätt. Roligt ska det i vilket fall som helst bli med slutspel.