Blogg

Stort grattis Hovshaga AIF

Här kommer betygen från veckans Kronobergsinnebandy:

+++++: Hovshaga AIF

Jaha, tänker ni kanske nu. Ger han återigen Hovshaga högst betyg? Är han kanske köpt? Nej, jag är inte köpt. Det är helt enkelt omöjligt att inte ge laget full pott den här veckan också. Jag lyfter nämligen på min hatt och säger stort GRATTIS till avancemanget till division 1. Hovshaga har stått för en otroligt stark säsong i herrarnas division 2. Segern i helgen med 5–2 mot konkurrenten Vetlanda IBF förstärker bara den bilden. Extra imponerande är att division 1-platsen är säkrad när det återstår tre omgångar. I söndags var det champagne och fest för spelarna. Det har de förtjänat.

++++: Niklas Ramirez, Växjö Vipers

Gjorde en riktigt bra match mot Falun. Farten var tillbaka. Dödade tid i boxplay som bara han kan göra (även om Ted Nivestam visat sig vilja utmana). Missat största delen av säsongen på grund av skada, och när 22-åringar väl har spelat tycker jag att han inte riktigt gått att känna igen (vilket i sig inte är konstigt efter så lång tid utan matcher). Men nu börjar formen alltså se ut att sitta – helt perfekt för Växjös del inför slutspelet.

+++: Växjö IBK U

Förlorade visserligen mot bottenlaget Landskrona i lördags. Kanske hade man firat lite väl mycket? För tidigare i veckan hade nämligen seriesegern i division södra säkrats efter 9–5-seger hemma mot Sävsjö IBK. Efter 20 matcher har laget spelat ihop 50 poäng, vilket är nio fler än tvåan Munka-Ljungby. Nu gäller det att ladda batterierna inför stundande kval. Det bli oerhört intressant att följa. Det ser ut att bli antingen Halmstad eller Olofström i den första matchen. Det hade ju varit en dröm om Lagan gick upp på fjärde plats och vi fick ett derby i kvalet. Men ska mycket till då Ljungbylaget har fyra poäng att ta in på endast två matcher.

++: Ingelstad IBK

Vi får heller inte glömma det andra länslaget i herrarnas division 2. Tabellsexan Ingelstad tog på fredagskvällen en riktigt imponerande seger borta mot trean Vimmerby. Den målrika historien slutade 11–8 i Ingelstads favör efter bland annat tre poäng vardera av Felix Ekelund och Viktor Gustavsson. Segern var otroligt viktiga i nykomlingens kamp om nytt kontrakt.

+: Daniel Sjöberg Karls, Lagan IBK B

Veckans sista plus hittar vi herrarnas division 4 västra. 20-åringen Daniel Sjöberg Karls hade lekstuga mot Burseryds IF och gjorde hela åtta mål och en assist. Det förtjänar helt klart ett plus. Matchen vann Lagan med hela 22–4 och parkerar därmed på tredje plats i tabellen. Toppar gör ett annat länslag: Rottne IF.