Blogg

Växjös superkedja levererade mot AIK

Växjö Vipers fortsätter att spela bra och när jag delar ut mina plus för innebandyveckan som har gått finns en Vipers-trio i topp.

+++++: Firma Sankell, Ahlroth och Persson i Växjö Vipers

Efter en riktigt usel förstaperiod av Växjö Vipers mot AIK åt sig huggormarna in i matchen ju längre den led. Laget vann till slut med 12-7 hemma i Fortnox Arena. Kedjan med Jesper Sankell, Valdemar Ahlroth och Ludwig Persson var stekheta. Tillsammans gjorde de 14 poäng! Ludde satte fyra mål, Ahlroth gjorde ett och spelade fram till fyra och Sankell satte ett hattrick och gjorde en assist. Imponerande siffror från en fungerande kedja.

  ++++: Sebastian Perez, Vöikers

  Har fått ett litet genombrott den senaste tiden. I segermatchen mot Malmhaug blev det två nya mål. 18-åringen har gjort sex mål i division 1 den här säsongen. Samtliga har kommit i de fyra senaste matcherna. Vöikers fortsätter att parkera på kvalplats i tabellen. Laget är trea efter 17 spelade matcher.

  +++: Erika Nilsson, Hovshaga

  Gjorde visserligen ingen vidare match i förlusten mot Åstorp/Kvidinge. Men 20-årigen har gjort 29 poäng (25+4) på 17 matcher och i veckan presenterades nyheten att hon är klar för spel, på dubbellicens, i SSL-laget Kalmarsund. Ett kvitto att hon gör en bra säsong.

  ++: Dramatiken i Väckelsång-Fliseryd

  Vilket härligt toppmöte publiken som tagit sig till Väckelsångs idrottshall måste ha fått se. Tvåan Väckelsång i division 4 södra vann mot ettan Fliseryds med 11-10. Och vilken upplösning. Det stod 6-3 inför den tredje perioden och i slutakten fortsatte målen att hagla in. 17,36 satte bortalaget 10-10. Men knappa minuten senare drog sig Fliseryds Thom Gustafsson på sig en två. Något hemmalaget inte var sent med att utnyttja. 19,03 satte Linus Fröberg 11-10 och jag gissar att det utbröt ett öronbedövande segervrål från de 62 personerna på läktaren. Nu skiljer det bara en tre poäng mellan lagen, och då har Väckelsång en match mindre spelad.

  +: Lagan United och Vipers Dream Team

  Mitt sista plus från veckan som har gått vill jag ge till Lagan United och Vipers Dream Team som spred oerhört mycket glädje, skratt och kärlek till sporten när Växjö Vipers mötte AIK. Underbar att se.