Blogg

Vilken debutsäsong av Ahlroth den yngre

Låt oss lägga lite tid på Karljohan Ahlroth. Mitt bland alla Vipersmål mot Pixbo upptäckte jag nämligen hur jag satt och imponerades av 20-åringen. På förhand var forwarden ett oprövat kort. Med facit i hand gör talangen en ruskigt stark debutsäsong. Han får aldrig de stora rubrikerna – nu är det dags att plocka fram honom i rampljuset, om det så bara är i ett kort blogginlägg.

När Karljohan plockades in från Salem i allsvenskan norra inför säsongen var han hos Växjöpubliken kanske mest känd för att vara Valdemars lillebror. Visst gjorde 20-åringen poäng i Salem. Förra säsongen blev det 29 pinnar (18+11) på 21 matcher. Men med det var han bara femma i lagets interna poängliga, och 29 i hela seriens.

Ändå fick Niklas Nordén och Johan Schönbeck upp ögonen för honom. Kanske hjälpte det att han heter Ahlroth i efternamn. Men framför allt tror jag Vipersduon såg något annat än en massa mål och målgivande passningar. De såg en som sliter, som alltid ger allt och som offrar sig för laget. Detta i kombination med tillräckligt fina handleder och bra spelförståelse (vilket inte minst passningen fram till Kjellssons 1-0-mål mot Pixbo i match två vittnade om) gör Ahlroth den yngre till en användbar spelare. Kanske inte en som sticker ut, men en det alltid går att lita på.

Det går inte att säga annat än att Karljohan Ahlroth gör en riktigt stark debutsäsong i SSL. Även poängproduktionen är klart godkänt. I grundserien blev det 21 poäng (13+8) på 32 matcher. Han spelar varje vecka ut och vecka in med Växjöstjärnorna André Andersson och Filip Kjellsson. I slutspelet är det också högsta växel i. Inga tveksamheter. Ibland känns som den unge Ahlroth inte gjort annat än att spela innebandy i världens bästa liga.

Växjö har lyckats bra med många värvningar – Ahlrothbröderna är jackpot gånger två. Nu gäller det för Växjö att förlänga med Valdemar, och samtidigt se till så att Karljohan fortsätter på den här nivån. Då har Växjö fortsatt ett Ahlrothpar att lita på – poänggaranti i den ena och hårt slit i den andra.