Åtta raka segrar – självklart vem som får veckans toppbetyg

Blogg

Nu återstår det inte många omgångar av innebandysäsongen och framöver väntar det flera avgörande och spännande matcher. Den gångna veckan innehöll flera höjdpunkter för lokal del. Här är betygen från veckan som gått:

+: Jesper Kindblad, Gransholms IF

26–åringen stod för två nya mål i 5–1-segern mot Väckelsång i herrarnas division 3 södra. Därmed står forwarden på 33 fullträffar på 19 matcher. Lägg till 14 assist och han är uppe på 47 poäng. Med det toppar Jesper Kindblad seriens poängliga, fem pinnar framför tvåan Jona Alfzon i Jämjö. Gransholm är med i toppen av tabellen. Det är riktigt spännande inför de tre avslutande omgångarna. Gransholm är trea, på samma poäng som tvåan Hovmantorp.

++: Moheda IBK

Etta i nämnda division 3-serie är Moheda IBK efter en så här långt väl genomförd säsong. Sex poäng skiljer ner till Hovmantorp och Gransholm. I helgen blev det tre nya poäng när Carlshamn besegrades med 11–4 på bortaplan. Mycket talar alltså för serieseger. Ännu närmare kan det vara efter nästa omgång då laget ställs mot just Gransholm. Det blir en intressant match att följa.

+++: Philip Fox, Växjö Vipers

När den unga talangen värvades in hoppades Vipers att laget hittat nästa storback. Så här långt går det inte att vara annat än nöjd med utvecklingskurvan. Senaste tiden har 19–åringen klivit fram ordentligt – både offensivt och defensivt. 17 poäng i debutsäsongen i SSL är riktigt starkt. Mot Dalen stoppade han en rad kontringar med säkra brytningar, och bidrog på det sättet i Växjös starka upphämtning i den tredje perioden.

++++: Växjös viktiga trea

Att ta rätt segrar. Det har verkligen Växjö Vipers lyckats med i damernas södra allsvenska. Den senaste tiden har för laget handlat om att hålla sig borta från negativt kval. Vad kan då passa bättre än att slå två bottenkonkurrenter? I helgen blev det tre pinnar mot tabelljumbon Sävsjö. Ett par veckor innan dess blev det suddenseger mot Hovslätt, laget på den negativa kvalplatsen. Frågan är om inte kontraktet nu är säkrat. Det skiljer sju poäng till Hovslätt med tre matcher kvar att spela. Inte mycket talar för att Jönköpingslaget ska vinna resterande matcher.

+++++: Hovshagas segersvit

Här snackar vi formtopp. Hovshaga verkar vara ostoppbar maskin i herrarnas division 1 östra Götaland. Åtta raka segrar är facit. Det innebär att laget har klättrat till andra plats i tabellen. Senast blev det stabil 5–2-vinst mot erkänt svåra Solfjäderstaden. Alexander Gaihede var riktigt bra i målet. Offensivt stod talangerna för Adam Svahn och Noah Alex för två mål vardera. Det femte satte notoriske målskytten Linus Persson. Det finns en stor bredd i truppen. Haif blir en tuff uppgift för vilket lag som helst i det kommande allsvenska kvalet. För den platsen är numera säkrad.