Därför går Hovshaga som på moln

Blogg

Christoffer Tiderman och Andree ”Degen” Gustafsson kör vidare som tränare  i Hovshagas herrar nästa säsong, där den förstnämnda fortsatt har huvudansvaret.

”Hovshaga AIF går som på moln. Sportgruppen är övertygad att dessa bägge herrar är rätt män att leda Hovshaga AIF i tiden som vi har framför oss, och vi är förväntansfulla”, skriver klubben på sin hemsidan om förlängningen.

Nykomlingarna Hovshaga gjorde en stabil insats i division 2 den gångna säsongen. Laget nosade länge på den absoluta toppen. Det stora problemet var att laget inte riktigt räckte till mot toppkonkurrenterna.

Det blev tillslut en sjundeplats. Sex poäng efter uppflyttade Carlshamn.

Det ska också sägas att Hovshaga hade hela 15 poäng ner till plats åtta. Så toppen var jämn, sedan fanns det ett stort glapp till lagen i botten.

När det gäller truppen står det klar att  Nima Zaerzadeh och Filip Nordström lämnar för plugg på annan ort, dessutom går en tredje lirare och funderar över sin framtid.

Annars ska samtliga spelare har beslutat att fortsätta i laget även nästa säsongen, enligt klubbens hemsida.

Väldigt viktigt för den fortsatta utvecklingen. Att få behålla poängmaskiner som Linus Persson, 45 mål och 15 assist senaste säsongen, och Simon Axelsson, 10 mål och 30 assist, vore så klart guld värt.

Det är två spelare som absolut kan spela högre upp i seriesystemen, vilket de också testat på tidigare. Men kärleken till Hovshaga väger säkert tungt.

Jag har fått känslan av att det är lagets styrka, att det finns många kulturbärare och en bra sammanhållning.

Med kontinuitet på tränarsidan, med en hyfsat intakt trupp och så kanske något spännande nyförvärv, då tror jag att Hovshaga tar ytterligare steg nästa säsong.