Därför har Johan Roos kaptensbindeln i Vipers

Blogg

Inför säsongen utsågs Markus Jonsson till Filip Kjellssons efterträdare som Växjö Vipers lagkapten. När Växjöbacken saknats på grund av skada har i stället Ludwig Persson eller Magnus Jansson fått bära bindeln. Därför var det lite förvånande att se Johan Roos som kapten senast mot Höllviken. Med tanke på Johan Roos ledaregenskaper och bakgrund i föreningen känns han som ett naturligt kaptensämne. Så det är i och för sig inget konstigt att han tilldelas ansvaret. Det som väckte frågor var varför inte Markus Jonsson, som spelade matchen, inte bar bindeln.

Frågor måste få ett svar. Det gäller för en journalist. Så jag kollade med Niklas Nordén. Och det är inga konstigheter egentligen, enligt Växjötränaren.

– Jag ville att Macke, efter att ha tränat två pass 20 dagar, skulle få fokusera på sitt spel i stället för att driva laget. Inte omöjligt att vi kommer att fortsätta med Johan. Han står för en kraft på och av planen som behöver smitta av sig på många och kanske kan detta ge viss ny energi, säger han.

Markus Jonsson har haft en strulig säsong. Först en långvarig ryggskada. Sedan besvikelsen i VM. Därefter fortsatt missade matcher och träningar på grund av sjukdom. När Markus Jonsson är som bäst är han en av de bästa spelarna i ligan. Det är den Jonsson Växjö behöver nu. Det formtoppade spelgeniet. Det är en viktig pusselbit för att laget ska gå till slutspel. Om beslutet att byta kapten för några matcher kan hjälpa honom dit är det så klart bara av godo – så länge beslutet är ömsesidigt och inte skapar trubbel i gruppdynamiken.