Derbyvinnare får fem plus

Blogg

Efter att ha gått igenom vad som hänt i den lokala innebandyn den senaste veckan är känslan att flera lag haft det lite tyngre. Men självklart finns det flera ljusglimtar. Så här ser veckans betyg ut:

+++++: Växjö IBK U

Derbyvinnare! Utklassningssiffror! Överlägsen etta! Tre anledningar till att Växjö IBK U förtjänar högsta betyg den här veckan. Derbyt mot Lagan var upplagt att bli en rysare då Ljungbylaget hade visat på fin form inför matchen. Men Växjö gav Lagan aldrig någon chans, utan körde över motståndaren och vann med hela 7–2. Därmed toppar laget division 1 södra nio poäng före tvåan Olofström.

++++: Växjö Vipers

Växjö Vipers hade inga som helst problem med att vinna mot CL98IC i damernas division 1-serie. Matchresultatet skrevs till 8–3 och Växjö spred ut poängen nio spelare. Matchen var också första då Vipers snurrade runt på tre femmor. Därmed visade laget upp en bredd som kan bli viktig i jakten på uppflyttning. Växjö är en poäng bakom tvåan Ljungby IK, som dock har en match mer spelad.

+++: Ryds SK

Vann skotten med 48-18 mot Lagan IBK. Vann matchen med 8–1. Det var alltså inget snack om vilket gäng som var det bättre när lagen drabbades samman i lördags. I och med trepoängaren fortsätter Ryd att jaga toppen i damernas division 2 norra. Upp till tvåan Gransholm skiljer det två poäng och till ettan Värnamo är det sju. Det som talar för Ryd är att laget har en match mindre spelad än toppduon.

++: Jesper Skog, Älmhult IBK

Dags att lyfta fram någon i Älmhults IBK. Och efter en imponerande insats är det inget snack om att det får bli Jesper Skog. I helgens match i derbyt mot KF Ljungby B satte 22-åringen fyra mål och spelade fram till två. Älmhult ligger femma i herrarnas division 4 västra. Serien toppas av ett annat länslag: Rottne IF.

+: André Andersson, Växjö Vipers

Visade klass när det som mest behövdes. Först med en genialisk passning fram till Jesper Sankells 2–2-mål. Sedan i sudden avgjorde han matchen mot Jönköping efter fint samspel med Markus Jonsson. Nu väntar landslagsspel för Växjöstjärnan.