Duo-tema i veckans lista

Blogg

Tillbaka från semestern är det dags att dela ut årets första plus för innebandyveckan som har gått.

+++++: Julia Rindhagen och Emma Andersson, Växjö Vipers

Julia Rindhagen fram till Emma Andersson – 5–5. Julia Rindhagen fram till Emma Andersson – 6–5. Duon klev fram i den tredje perioden mot Olofströms IBK och blev Växjös matchhjältar när hemmalaget vände den tajta fajten. I och med segern fortsätter Växjö Vipers jaga topplagen i division 1. Tre poäng skiljer upp till tvåan Ljungby, som dock har en match mindre spelad.

++++: Emil Bolmgren och Kevin Boström, Rottne IF

Fortsätter på duo-temat och tar en in de här två Rottnespelarna på listan. När Rottne krossade Burseryds IF med hela 15–1 stod Emil Bolmgren för ett mål och fem assist. Och Kevin Boström satte fem mål och spelade fram till ett. Sex poäng vardera alltså. Starkt! Rottne toppar division 4 västra på samma poäng som Lagan. Rottne har dock en match mindre spelad.

+++: Fredrik Franzén och Adrian Karlsson, Lessebo GoIF

Fem poäng vardera när Olofström krossades med 9–2. Det är en poängskörd som också tar den här duon in på veckans lista, även om det var toppen mot botten som möttes i division 4 södra. Just Fredrik Franzén står för en imponerande säsong och toppar seriens poängliga med 46 poäng på 10 matcher. Ett otroligt facit. Lessebo fortsätter att toppa serien på 27 poäng.

++: Lagan IBK

Nu får det räcka med duos för den här gången. Nu är det dags att lyfta fram Lagan. I början av säsongen fungerade inte mycket. Men laget har vaknat – och börjat att klättra. Den senaste tidens vinster gör att Ljungbyklubben är uppe på femte plats i division 1 södra. Upp till kvalplats är det fyra poäng. Om formen håller i sig är det inte omöjligt att nå dit.

+: Hovshagas starka vändning

Efter halva matchen mot bottenlaget Carlshamns IBK såg Hovshaga ut att gå mot en chockförlust i herrarnas division 2. Laget låg under med 4–1 på hemmaplan. Då bestämde sig spelarna för att ta tag i matchen. Man öste på framåt och inför den tredje perioden stod det 3–4 på resultattavlan. I den tredje fortsatte Hovshaga att pumpa på framåt och med knappt tre minuter kvar tog Hovshaga ledningen för första gången i matchen när Ludvig Öberg satte 5–4. Med en sekund fastställde sedan Pontus Johansson slutresultatet 6–4. Otroligt viktiga poäng för trean Hovshaga som är en poäng bakom tvåan Kalmarsund Ungdom och två bakom serieledaren Vimmerby.