Efterlängtat nyförvärv för Vöikers

Blogg

Division 1-laget IBK Vöikers har presenterat sitt första nyförvärv. Ett spännande namn. En som brukar betyda poäng.

Och det är ett spelare klubben har jagat länge. Poängmaskinen Jonathan Holmér från Hovmantorp.

– Det är på tiden att vi får kontraktet påskrivet av Jonathan. Vi har tjatat på honom länge och till slut så gav det resultat. Skämt åsido så stämmer det att vi har varit ute efter honom under flera år men det måste kännas rätt för båda parter om det ska bli bra. Nu kände Jonathan att det var rätt tid att ge det en chans fullt ut på lite högre nivå, säger klubbens sportchef Håkan Halléhn.

Den gångna säsongen vann Jonathan Holmér poängligan i division 3 östra med sina 30 mål och 16 assist. Med hjälp av dubbellicens hann han dessutom med spel i division 1 med Olofström. Där blev det två poäng på tre matcher.

Fin poängskörd för en 22-åring. Och då har jag inte nämnt ännu att han är back.

– I Jonathan får in en fysisk back med bra spelförståelse och som dessutom är ett hot i det offensiva spelet. Bra skott i kombination med bra blick för spelet gör att han kommer att tillföra mycket i både det defensiva som det offensiva spelet, säger Håkan Halléhn.

Vöikers supertalang Erik Oscarsson försvann till Vipers. I Holmér känns det som att Vöikers har hittat en fullgod ersättare.