Får vi se en Roos-comeback även i år?

Blogg

Ni kommer säkert ihåg hur Eric Roos gjorde comeback i Växjö Vipers förra säsongen. Nyheten presenterades för ett år sedan och därefter var 30-åringen med på resan fram till SM-finalen i Globen. Succé får vi ändå ta och kalla det. Efter säsongen satte dock backklippan tillbaka klubborna in i förrådet.

Men – kanske kan Växjösupportrarna hoppas på ett liknande koncept även i år. Faktum är att Eric Roos fortfarande är med och tränar med laget ibland. Och från Vipers håll stänger man aldrig dörren till sin förre kapten. Den fysiska statusen är heller inget problem då Roos håller igång med träningen på egen hand. Inte heller att övergångsfönstret är stängt är ett förhinder, då Växjö kan få registrera gamla spelare som lagt av.

– Eric har varit med och tränat några gånger och bara där gör han stor nytta. Han är precis lika bra på att gå in, smälla på och vinna närkamper. Det är häftigt att se hur han, även om han inte tränat innebandy på någon månad, går in och man känner: Han är ju fortfarande skitbra, säger Niklas Nordén.

Även om Växjötränaren gärna hade sett Eric Roos i Viperströjan igen, är han noga med att påpeka att det är ”högst oklart” om det blir en ny comeback. Det kommer nog krävas något extra för att få Eric Roos dra på sig tröjan igen.

– Säg att vi har en rejäl backkris och vi verkligen behöver hjälp. Då har nog Eric lite för stort Vipershjärta för att säga nej. Men där är vi inte nu, säger Nordén.

Så säg att det blir en, två kanske tre skador på backplats i Växjö – då kanske vi få se en ny Roos-comeback. Annars tror jag klubbarna blir kvar i förrådet.