Fempoängare och fullpoängare får höga betyg

Blogg

En ny säsong är i gång och då tänker jag att det är dags att starta bloggen igen. Principen blir den samma som tidigare år. Jag dyker ner i den lokala innebandyveckan som har gått och delar ut olika många plus till det som sticker ut. Den här första veckan hade jag inga bekymmer att hitta femplussaren. Dubbla segrar ger så klart högsta betyg.

+: André Andersson, Växjö Vipers

Senaste matchen mot Kalmarsund var kanske inget vidare. Vipers herrar har dock hunnit med två SSL-matcher den senaste veckan. I premiären mot Warberg var Växjös nummer 7 stor segerorganisatör. 25-åringen satte tre mål i vändningen som innebar tre Viperspoäng. En assistpoäng senast i Smålandsderbyt och André Andersson har kvitterat ut fyra poäng på två matcher. Bäst av alla i Växjö.

++: Emma Andersson, Växjö Vipers

Lagkaptenen gjorde precis som en lagkapten ska göra. Hon visade vägen när Växjö Vipers damer slog Rönnby Västerås borta med 6–5. Totalt blev det tre mål från 22-åringens klubba. En viktig insats i en jämn och tät match.

+++: Hovshaga AIF

Drömstart på säsongen. Dessutom serieledare. Nu har det visserligen bara spelats än omgång, men ändå. I premiären av division 1 östra vann Hovshaga med 6–2 mot Vetlanda hemma i Hovshaga Sporthall inför 196 åskådare. I mitten av matchen gjorde hemmalaget 4–0. Ett grepp som aldrig släpptes. Nu väntar ett spännande derby mot Växjö IBK Utveckling på fredag i Fortnox Arena.

++++: Noah Alex, Hovshaga AIF

Wow! 18-åringen stod för fem poäng i segermatchen mot Vetlanda. Det kallar jag succéstart. Poängen fördelades på ett mål och fyra assist. Gjorde en hel del poäng i division 1 redan förra säsongen. Starten i år tyder på att talangen tagit ytterligare kliv. Noah Alex har mycket innebandy i sig. Ska bli intressant att följa vart utvecklingskurvan tar vägen under året.

+++++: Fullpoängaren Växjö Vipers 

Växjö Vipers damer har fått en drömstart på sejouren i allsvenskan. Nykomlingen har inlett med tre raka segrar. I helgen plockades två stycken. På turnén uppåt i landet besegrades först Rönnby Västerås med 6–5 och därefter Örebro Ungdom med 5–2. I helgens första match blev lagkapten  står matchhjälte med sina tre mål. Efter tre spelade omgångar är Växjö Vipers högst upp i tabellen. Det får räknas som en klasstart.