Härliga tider när träningsmatcherna drar igång

Blogg

Träningsmatcherna är igång. Härliga tider. Då känns det att säsongen verkligen närmar sig. I helgen spelade Vöikers herrar sin första match. Tufft motstånd i form av allsvenska Crafstadens IBK gjorde att resultatet skrevs till 2–8.

Trots förlusten ska Erik Svensson ha varit riktigt bra i målet. Och nyförvärvet Jonathan Holmér visade att han kan göra mål även i Vöikerströjan. Lagets andra mål gjordes av David Åberg.

Helgens kanske hetaste batalj var dubbelmötet mellan Linköping och Kalmarsund. Fjolårets SSL-finalist mot laget med den häftigaste värvningen i Kim Nilsson.

Men Linköping visade klass direkt och hade inga som helst problem med att vinna. 7–2 i första matchen och sedan 10-5 i den andra.

Nu blir det extra intressant att se vad Växjö kan hitta på mot Kalmarsund när lagen möts på onsdagen, vilket blir Vipers första match för säsongen.

Kalmarsunds förstakedja består av världsstjärnan Kim Nilsson, poängmaskinen Marcus Johansson och Tim Nyanser, som beskrivs som ett spelgeni.

– När de är i toppform alla tre kan jag säga att de hade varit förstalinan i många SSL-lag, säger tränaren Adam Kallenberg till 24Kalmar.

Bakom dem finns backarna, och Växjöbekantingarna, Simon Nilsson och André Fridell. Kvalitet.

Ska bli spännande att se om Växjö Vipers, likt Linköping, sätter Kalmarsund på plats och redan nu visar på skillnaden på allsvenskan och SSL – att det kanske inte räcker med ett par stjärnnamn, utan att helheten i truppen är minst lika viktigt.

För övrigt kan jag säga att jag hoppas blogga lite mer nu när säsongen börjar närma sig. Är det något jag absolut inte får missa, mejla mig på pontus.steneros@smp.se.