Hemvändare öste in mål i premiären

Blogg

De lägre serierna som börjat rulla i gång, derby i Fortnox Arena och en hemvändare som gör fyra mål i premiären. Innebandyn i länet är aldrig tråkig och här följer betygen från veckan som gått.

+: Fredrik Franzén, Lessebo Goif

Då var det klart; Fredrik Franzén kommer att ösa in poäng den här säsongen också. Det kan vi nog konstatera redan efter en match. I premiärsegern mot Gantesbo IBK i division 4 södra satte Lessebos lagkapten två mål och spelade fram till fyra. Förra säsongen gjorde Franzén 105 poäng (31+74) på 20 division 4-matcher. Vi tar det igen. 105 poäng på 20 matcher. Det är imponerande siffror. Säsongen 2017/2018 blev det 70 poäng på 16 matcher. Får Franzén vara skadefri lär han hamna på liknande siffror även i år.

++: Erik Svensson, Växjö Vipers

Visade mot Helsingborg att han definitivt håller i SSL. Stod för en stabil insats mellan stolparna och gjorde flera avgörande räddningar. Skönt besked för hela Växjös organisation att ha en andrekeeper som definitivt kan gå in och spela bra när det krävs. Och kanske kommer Svensson ge Viktor Kastengren en tuffare kamp om målvaktspositionen än jag trodde på förhand.

+++: Starten på högintressanta division 3 södra

I den södra division 3-serien vimlar det av lokala lag. Flera av dem fick riktigt goa starter i helgens premiäromgång. Hovmantorps Goif vann med 8–3. Gransholms IF vann med 8–3. Väckelsångs IK vann med 7–4. Bäst av allt gick det ändå för Moheda IBK. Krossen med 9–3 mot Rottne IF tyder på att det finns kvalitet i Moheda även den här säsongen. Trean blir en rolig serie att följa under vintern. I varje omgång finns det länsderbyn att hålla ett extra öga på. Redan till helgen möts Hovmantorp och Moheda, ett tidigt toppmöte.

++++: Emanuel Petäjä, Hovshaga AIF

Trots att det inte korades någon vinnare i matchen går det väl ändå att utse Emanuel Petäjä till derbykung i mötet mellan Hovshaga AIF och Växjö IBK Utveckling. Den rutinerade 29–åringen klev fram när det som bäst behövdes och hängde två raka mål i den tredje perioden, vilket innebar att Hovshaga hämtade in 2–4 till 4–4. Emanuel Petäjä spelade också fram till 2–2 i den andra perioden. Tre poäng i derbyt ger så klart högt betyg. I och med det oavgjorda resultatet är Hovshaga obesegrat i inledningen av division 1 östra Götaland. En seger och en oavgjord lyder resultatraden. Växjö IBK Utveckling har inlett säsongen med två matcher utan seger.

+++++: Philip Bolmgren, Ingelstad IBK

Fem poäng i en premiär förtjänar fem plus. Vilken succéstart. 23-åringen satte fyra av målen mot Månsarp IBK. Dessutom spelade han fram till ett. Bolmgren är den här säsongen tillbaka i moderklubben Ingelstad IBK efter en ettårig sejour i Hovshaga AIF. Förra säsongen gjorde han 14 mål på 22 division 1-matcher med HAIF. Innan dess öste forwarden in mål när Ingelstad klättrade i seriesystemet upp till division 2. Nu ska målskyttet fortsätta i vinter. Och det kunde alltså inte börjat bättre för hemvändaren. Fyramålsskytt och tre poäng till Ingelstad, som därmed fick en bra start i division 2 med segern med 7–4 mot Månsarps IBK.

Philip Bolmgren får högsta betyg den här veckan. Foto: Ingelstad IBK