Hovshaga fortsätter ta viktiga segrar

Blogg

Här kommet betygen från innebandyveckan som har gått.

+++++: Hovshaga AIF

Oj oj oj, vilken viktig seger. Hovshaga verkar ha hittat storformen precis i rätt tid och nu besegras topplagen i division 2 på löpande band. Först Vimmerby, därefter serieledande Kalmarsund Ungdom i torsdags. Efter starka 7–3 är allt upplagt för att tvåan Hovshaga tar steget upp i ettan. Fyra matcher återstår. Ner till trean Vimmerby och fyran Karlskrona skiljer det sju poäng. Det ska till en rejäl kollaps för att tappa det här.

++++: Målfarliga Växjö Vipers

På de två senaste matcherna i damernas division 1 har Växjö 24–3 i målskillnad. Senast mot Östra SK Jönköping blev det 11–2. Emma Mårtensson hade en härlig lördag med fem gjorda mål. Lagets bästa poänggörare så här långt, Julia Rindhagen, var nerplockad till en backpositionen. Men vad gjorde det? 22-åringen stod för två mål och två assist. Växjö är sex poäng bakom tvåan Craftstaden, men då har Vipers en match mindre spelad. Så drömmen om uppflyttning lever än.

+++: Isac Adolfsson, Växjö IBK U

Var på spelhumör när Olofström besegrades med 7–6 i division 1. Centern stod för ett mål och tre målgivande passningar. Just passningsspelet är 19-åringens signum. På 16 matcher har Adolfsson spelat fram till 25 mål. Lägg till åtta mål och speldirigenten är uppe på andra plats i den interna poängligan. Står, precis som hela laget, för en stark säsong.

++: David Hallsten, Gransholm IF

Tre mål. Fem assist. I en och samma match. David Hallsten hade återigen lekstuga med Gransholm i division 3 västra. 24-åringen har gjort 53 poäng (21+22) på 18 matcher och toppar hela seriens poängliga. Och det i ett lag som ligger i mitten av tabellen.

+: Moheda IBK

Spelade in tre blytunga poäng när Husqvarna IK besegrades i en tajt och svängig match i herrarnas division 3 västra. Efter första perioden ledde Moheda med 4–0. Då såg det ut att bli en enkel match. Men Husqvarna kom tillbaka och Mohedas segersiffror skrevs tillslut till 5–4. Moheda ligger tvåa i tabellen och har därmed en uppflyttningsplats med tre matcher kvar att spela.