Hovshaga spänner musklerna inför våren

Blogg

Veckans betyg är utdelade och i topp handlar det mycket om Hovshaga AIF som minst sagt har haft bra dagar med stjärnförvärv och dubbla segrar.

+: Jesper Sankell, Växjö Vipers

Är det någon i Växjö Vipers som förtjänar beröm efter en vecka med två förluster? Ja, det ska väl vara Jesper Sankell i så fall. Forwarden har börjat hitta storformen och öser in poäng. Fyra nya mot Pixbo innebär att han har gjort tio stycken på de senaste tre matcherna. Därmed har Sankell tagit över förstaplatsen i den interna poängligan. Han är uppe på 33 pinnar på 17 matcher. Tvåan Karljohan Ahlroth har gjort 30 poäng, men har också spelat sex matcher fler än Sankell.

++: Lagans lyckosekunder

Med två minuter kvar att spela borta mot Craftstadens IBK Oskarshamn låg Lagan under med två bollar. När matckhlockan förkunnade 60 minuter innebandy stod det 5–5 på resultattavlan. Inom loppet av 14 sekunder lyckades gästerna både reducera och kvittera. Mannen i centrum? Pontus Carlsson. 29-åringen gjorde 5–4 och spelade sedan fram till kvitteringen. Lagan behöver poäng alla poäng laget kan få och en borta mot en toppkonkurrent får ändå ses som godkänt beroende på hur matchutvecklingen. Lagan är fortsatt under strecket i herrarnas södra allsvenska, med två poäng upp till säker mark.

+++: Gransholms kross

46–21 i skott. 14–3 i mål. Det var helt enkelt inget snack när Växjö IBK Utveckling gästade Gemla Sporthall på lördagen. Hemmalaget var helt enkelt för bra. Poängbäst i Gransholm blev 18-åriga Agnes Inemo med två mål och två assist. Trion Zanna Samuelsson, Julia Mattsson och Ebba Folkesson Blom landade in på tre poäng vardera. Gransholm ligger trea i damernas division 2 västra, med sex poäng upp till tvåan Olofströms IBK.

++++: Oskar Sundberg, Hovshaga AIF

I ett stjärnfyllt Hovshaga AIF (ja, det går ju faktiskt att skriva när truppen innehåller spelare som Ludwig Persson och Filip Kjellsson) var det Oskar Sundberg som stack ut mest när Haif tog tre viktiga poäng i lördagens match mot Hovslätt. Matchen slutade 8–6. Den 22–årige forwarden gjorde hälften av Hovshagas mål och spelade dessutom fram till ett. Det är minst sagt fina siffror som förtjänar beröm. Oskar Sundberg är därmed uppe på 19 poäng (13+6) på 13 matcher.

+++++: Hovshaga AIF

Oj, vad klubben spänner musklerna inför avslutningen av division 1 östra Götaland. Ludwig Persson har plockats in. En stjärnvärvning som heter duga. Är väl inget snack om att 25-åringen är seriens bästa center. En spelare som bidrar med rutin och högklassigt spel. En motiverad och formtoppad Ludwig Persson hade gått direkt in i Växjö Vipers i SSL. Troligtvis i första- eller andrafemman. Värvningen följdes upp med två raka segrar mot toppkonkurrenter och en klättring till tredje plats i tabellen. Den kvalitet som Hovshaga besitter nu ska absolut räcka till en topp 4-placering. Det är inte att sätta för mycket press på klubben. Det ska klubben klara av.