Ingelstad värvar rutinerat backpar

Blogg

Inför starten av division 3 Östra har Ingelstad presenterat två nyförvärv. Och det är två backar som plockats in.

28-årige Johan Lindström studerar i Växjö och har varit lagkapten i VUGI under sin studietid. Tidigare i karriären har han lirat med Lidköping i division 1.

Värvning nummer två är Johan Widenberg. Även han 28 år. Efter ett års uppehåll från innebandyn gör han nu comeback. Och det är alltså inte i Öjaby som, förutom en kort sejour i IBK Reppe, han varit trogen under sin karriär.

– Vår plan har sedan länge varit att komplettera truppen med en eller två spelare innan vi spikar den. Nu har vi haft, och har fortfarande, en del skador så känns det helt rätt att ta in två nya. Lindström som redan visat på träning och match vilken kvalité han håller kommer från sin vänstersida framför allt tillföra ännu en dimension i vår offensiv med sitt hot som rightare vid både uppspel och etablerat anfallsspel, säger tränaren Viktor Gustavsson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Widenberg bjöd vi in till en träning i augusti mest för vi behövde folk den dagen men han gjorde så pass bra ifrån sig att vi bad honom komma igen, och igen. Han är en defensivt lagd rollspelare som gillar det fysiska spelet och som med sina ledaregenskaper höjer sina medspelare på både träning och match.

Ingelstad inleder säsongen med bortamatch mot Carlscrona IBF den 9 oktober.