Ingelstads poängkung hjälpte laget till viktig trea

Blogg

För egen del blev det en lördag i innebandyns tecken. Först var jag på plats i Hovshaga Sporthall och fick se en spännande, svängig och tajt match mellan Hovshaga och Röke. Tråkigt för hemmapubliken var att Röke drog det längsta strået och vann med 8–7. Hovshaga hade flera chanser på slutet men bollen ville inte in. Spelarna får plocka med sig andra halvan av den andra perioden. Då var hemmalaget riktigt vasst och ett tag kändes det som att allt gick in. Hovshaga har en intressant tid framför sig. 17 poäng på 16 matcher gör att man endast är en pinne från nedflyttningsplats. Några poäng till krävs för att få stanna kvar i serien.

Direkt efter slutsignalen i Hovshaga blev det hem till soffan för tv-sändningen mellan Höllviken och Växjö Vipers. Höllviken var bra. Växjö Vipers har varit bättre. Därmed kändes det logiskt med seger för Skånelaget. Nu är det upp till bevis för Växjö. Slutspelsplatsen är minst sagt hotad. Det framgångsrika spelet måste fram igen.

Då båda matcherna jag tittade på i lördags slutade med förlust för Växjölagen är det inte där ifrån jag hämtar prestationerna som tilldelas veckans plus. I stället blir betygen följande:

+++++: Viktor Gustavsson, Ingelstad IBK

29-åringen öser in poäng herrarnas division 2. I helgens seger mot Vimmerby IBK blev det fyra nya när han satte ett mål och spelade fram till tre. Därmed är den spelande tränaren uppe i 33 pinnar på 17 matcher. Med det toppar han lagets interna poängliga. Trean mot Vimmerby innebär att Ingelstad ligger tvåa i tabellen, en poäng före Vetlanda och Slätafly. Ingelstad får också ett extra plus för sin tweet efter fredagens seger. Laget kommer alltså inte ta chansen, om den dyker upp, att spela i nya Premier Floorball League.

++++: Viktor Karlsson, Gransholms IF

Killen är 16 år. Och har den här säsongen gjort 22 poäng (10+12) på 15 matcher i herrarnas division 3 södra. Så klart uttagen i Smålandslaget. Snacka om talang. I Gransholms 12-8-seger mot Märserum gjorde centern två mål och tre assist. Kanske något för lagen högre upp i seriesystemet att hålla ett extra öga på. Gransholm är trea i tabellen, en poäng bakom Moheda och en match mindre spelad.

+++: Linus Lagerqvist, Hovshaga AIF B

Också här har vi en poängproduktiv talang. 17 år och back gjorde han fem poäng (2+3) i den jämna matchen mellan Hovshaga AIF B och Carlshamns IBK. Han spelade bland annat fram till det avgörande 11–10-målet när det endast återstod en minut av matchen. Också Hovshaga spelar i division 3 men återfinns högst upp i tabellen med en ganska betryggande ledning. Fem poäng skiljer ner till tvåan Moheda.

++: Växjö IBK Utveckling

Segermaskinen fortsätter att rulla fram. Att slå tabellfemman Lund Elit var inga bekymmer. Segersiffrorna skrevs till 9–4. Därmed kan laget stoltsera med en väldigt fin form och en andraplacering i ligan. Det går helt enkelt bra nu.

+: Anton Kroon, KF Ljungby

Elva poäng i en och samma match är respekt – även om det är i division 4. Matchen mot Westbo vann KF Ljungby med 18-5.