Ingen vidare premiärinsats av Växjö Vipers

Blogg

”Det är åska i luften”, sa min kollega Sven Elofsson när han stod på Fornox Arenas läktare inför premiären mellan Växjö Vipers och Helsingborg, och syftade så klart på den tryckande värmen i hallen då fläktarna inte orkade med septemberhettan.

Sedan small det också. Hela sex gånger bakom Eero Kosonen.

Helsingborg kontrollerade matchen i den tredje perioden. Vipers kändes uddlöst framåt. Efter tio bra inledande minuter på matchen och två mål kom laget inte alls upp i kvalitet. Laget hade visserligen en boll i stolpen och en i ribban. Men mycket fler farliga lägen än så blev det inte.

Trots att hemmalaget vann skotten med 29-19, gick jag från matchen med känslan; skjut mer Vipers, ni måste inte spela er in över mållinjen. Powerplay-spelet gick för långsamt. Det offensiva spelet fick ingen fart. En situation i den tredje perioden kan få representera vad jag tänker på. Bröderna Ahlroth kom i ett anfall två mot en. Valdemar, känd för sitt sylvassa avslut, hade bollen till vänster. Istället för att gå eget skott, slogs en helt misslyckad passning mot sin bror. Bollen fastnade på den försvarande backen.

Jag och mina kollegor satt länge och funderade vem i Vipers som var matchens spelare. Det var svårt. Ingen stack ut. Få fick mer än godkänt. Till slut föll valet på Johan Roos, som visade en hel del hjärta och teknik.

Inga slutsatser ska så klart dras efter en match. Jag tippade Vipers före Helsingborg i tabellen. Det står jag fast vid. Vipers har som jag skrev i förra blogginlägget aldrig vunnit en SSL-premiär. Men laget har alltid gått till SSL-slutspelet. Men det som går att säga är att mycket måste rättas till för att ha en chans till poäng i nästa match. Då väntar nämligen Falun på bortaplan. Då måste fler kliva fram.

Det känns dock som att jag redan kan säga det här: André Andersson saknas. Hans spets. Hans målsinne. Hans skott. Han hade nog kunnat smälla upp ett par bollar bakom en storspelande Jonathan Paulsson, likt Daniel Johnsson gjorde när han satte 3-2 till Helsingborg.