Ingen fortsättning i Vipers - lokalt intresse för Östergren

Blogg

I vintras gjorde David Östergren comeback i Växjö Vipers, efter att inför den gångna säsongen bestämt sig för att lägga av med innebandyn.

När suget för innebandyn kom tillbaka och Vipers behövde hjälp för att stärka upp truppen passade det perfekt att börja lira igen.

På 14 matcher i SSL blev det nio poäng under comeback-säsongen. Och det som framförallt fastnat är målet i 5-5-matchen mot Storvreta där han mycket iskallt lobbade bollen över en chanslös målvakt.

– Det blev väldigt snyggt måste jag säga. Jag vet inte vad som hände. Det föll sig naturligt att lobba där, sa han efter matchen.

Någon fortsättning med Vipers nästa säsong blir det troligtvis inte. Det lutar istället åt att lägga upp klubban på hyllan igen.

– Jag har haft ett snack med Niklas Nordén och sedan hade jag snack med Johan Schönbeck också för ett par veckor sedan. Som det ser ut nu blir det ingen fortsättning, men det hålls fortfarande lite öppet, säger han och fortsätter:

– Just nu har jag inte alls så mycket tankar kring innebandyn.

Men kanske kommer suget tillbaka igen när säsongen närmar sig. Och det finns intresse runt anfallaren. Från SSL där Sirius, med en viss Kristofer Widlundh i spetsen, hört av sig. Den förre Vipersspelaren är numera assisterande tränare i Uppsalalaget.

– Det är klart han kollar läget om jag ska fortsätta eller inte. Men det blir nog ingen flytt till Uppsala, inte just nu i alla fall, säger Östergren.

Dessutom har de lokala lagen Vöikers och Hovshaga hört av sig.

– Men det lutar mer åt att det inte blir någon innebandy nästa säsong, sedan hålls det öppet både för SSL och lägre divisioner.

Totalt har det blivit 6,5 säsonger för Östergren i Växjö Vipers, dit han kom från Karlshamn i Blekinge. transport.php-164