Jag vill se straffar i SSL

Blogg

Då det var en rad matcher i helgens omgång som slutade oavgjort vill jag bara börja med att framföra min ståndpunkt i frågan: inför straffar efter fem minuters förlängning och gör det nu. Ska det vara förlängning ska matchen avgöras. Då ska vi ha en vinnare. Då är straffar ett fantastiskt bra sätt.

Straffar är också ett spaningsmoment. En krydda som skapar nerv även på läktaren. En förändring som i längden kanske kan få fler folk på matcherna.

Och om vi nu ska ha förlängning, varför inte lira fyra mot fyra eller tre mot tre som i hockeyn? Så att det händer något speciellt när det är dags för sudden, så publiken hajar till. Nu är det mest bara att matchen rullar på, på sin höjd tar något lag ut målvakten. Ett fenomen jag i sig inte tycker om, och som man får bort om straffar införs.

Men nog om det. Över till Växjö Vipers mot Storvreta där två ytterligheter möttes. SSL:s tunnaste trupp mot kanske seriens bredaste. Storvreta hade med sig 14 spelare ner till Småland. Växjö Vipers kom till spel med 20 stycken.

Jämfört med senaste hemmamatchen mot Dalen var söndagens drabbning 100 gånger roligare att se på. Det var toppkvalitet och två lag som satsade allt framåt. Växjö Vipers var riktigt bra i period två och tre och borde kanske vunnit sett lagets alla chanser. Men Storvreta var enormt effektiva och visade att man inte får bjuda dem på en centimeter. För spets finns i massor hos svenska mästarna. Får de läget, då sitter den som oftast. Jimmie Pettersson = stekhet!

De senaste matcherna har konstellationerna i Växjös femmor varit många. Niklas Nordén har konsekvent fortsatt med sin rotation. På ett sätt går det att säga att ruljansen i femmorna inte gett resultat i form av poäng. För på sina senaste fem matcher har Vipers endast fyra pinnar.

På ett annat sätt går det att säga att rotationen i truppen har gjort att Vipers haft enorm energi i slutet av matcherna och klarat av att spela jämnt mot både Pixbo och Storvreta, med bara några dagar mellan matcherna.

Nu väntar Linköping (onsdag) och AIK (söndag). Det ska bli intressant och se om Växjö är fullt med energi och tar ett par treor jumbon Linköping och sjätteplacerade AIK, eller om nya förluster och enpoängare ramlar in på kontot.

Avslutningsvis:

Jag har skrivit både här i bloggen och i tidningen om svårigheten att locka publik till Fortnox Arena. Mot Storvreta kom så siffran över 1 000 personer för första gången den här säsongen. 1 095 satt på läktaren. Det är positivt för innebandyn i stan.