Johan Roos behållningen i Fortnox Arena

Blogg

Ingen vidare innebandymatch. Så sammanfattar jag kort mitt första besök i Fortnox Arena för säsongen. Och då är jag ändå snäll. Växjö Vipers vann visserligen mot Craftstaden med 5-3. Men spelet var slarvigt. Skotten fastnade ofta på försvarande spelare eller spreds överallt utan på mål.

Men – det var bara en träningsmatch. I augusti. Och så här har det faktiskt sett ut tidigare säsonger. Växjö Vipers brukar inte spela sin mest bländande innebandy i augusti. Tur är väl det för laget. När jag pratade med tränaren Niklas Nordén var han i alla fall inte orolig.

Och det fanns positiva saker att plocka med sig – framför allt Johan Roos insats. Han startade på bänken men kom in i matchen under den andra perioden. Och som han gjorde det. Med pondus och attityd. Han ville ha boll. Han skrek. Gick på mål. Dessutom blev det ett klassiskt Johan Roos-mål där han vällde fram som en ångvält.

Jag har skrivit det på bloggen innan, men oj så viktigt det var för Vipers att behålla honom. Klass och karaktär i ett. Han ger alltid allt – till och med i en träningsmatch i augusti. Kommer han dessutom upp i samma form som säsongen 2014/2015 är han en av SSL:s absolut bästa backar.

För Vipers del väntar SSL-rivalen Mullsjö på söndag. Nu får laget bekänna färg. Fortfarande bara en träningsmatch, men ingen vill förlora som en seriekonkurrent. Ska bli spännande att se hur Vipers tar sig an den uppgiften.

Annat spännande från veckan är Simon Ohlssons och Viktor Johanssons övergångar till Vöikers. Självklart två fantastiskt bra nyförvärv för en division 1-klubb. De kommer inte att ösa in poäng. Men de stabiliserar försvaret. Dessutom är det två proffs som aldrig gör något halvdant. Två karaktärer jag tror att många unga spelare kan lära sig mycket av. Och inget passar väl bättre i en talangfull trupp som Vöikers.