Kjellsson blir än viktigare när kulturbärare lämnar

Blogg

Oj vilken viktig förlängning för Växjö Vipers. Lagkaptenen Filip Kjellsson spelar alltså kvar i SSL-klubben minst två säsonger till. En artist med fantastiska handleder. Som hittar omöjliga passningar. Som gör det oväntade.

Han kom till Växjö redan inför säsongen 2007/2008 då Vipers låg i ettan. Därifrån har han varit ett av loken i den resa Växjö Vipers har gjort.

Från det här:

transport.php-117

Till det här:

transport.php-116

Mycket har hänt i Växjö och innebandy-Sverige sedan 2007/2008. Det visar inte minst en artikel SMP-sporten skrev i januari 2008. Rubriken löd ”Växjö Vipers får fint främmande”. Anledningen till artikeln: superliganklubben Jönköping skulle komma på besök för DM-semifinalen.

Under åren har styrkeförhållandet svängt. Nu är Vipers stormakten i Småland.

Ett frågetecken är att Kjellssons poängproduktion går nedåt. När han blev årets rookie i SSL säsongen 13/14 blev det hela 55 poäng under grundserie och slutspel. Den gångna säsongens facit: 34 poäng.

Skador är en anledning. Att motståndarna går hårdare åt honom är en annan.

Men poängproduktionen är inget som verkar oroa Vipersledningen.

– Det känns oerhört betydelsefullt att Filip väljer att fortsätta hos oss. Förra säsongen kantades av skador och vi tror han har mycket mer att ge på innebandyplanen, säger sportchefen Johan Schönbeck.

Inte minst är förlängningen viktig för hans rutin och klubbhjärta. Han vet vad Vipers-andan är. Och det behövs nu. Samtidigt som nya kontraktet presenterades stod det nämligen klart att kulturbärarna Simon Ohlsson, Eric Roos och Viktor Johansson slutar.

Eric Roos har ju alltid varit i Vipers känns det som. En pådrivare. Likadant med Simon Ohlsson och Viktor Johansson. Kanske inte de bästa lirarna i laget. Men med inställning och tufft spel stod de alltid upp för märket på bröstet.

I en ung trupp kommer deras energi och rutin att saknas. Där måste Kjellsson fylla ett tomrum. Något han redan börjat med genom att bära kaptensbindeln.