Ludwig Perssons beslut förtjänar att hyllas

Blogg

Förra veckan avslöjade Smålandsposten att Ludwig Persson beslutat att sluta med innebandy. Därmed tappar Växjö Vipers en fantastiskt duktig spelare. Men samtidigt är det ett modigt beslut som förtjänar att hyllas. Det viktigaste är att må bra. Därför får Ludwig Persson fem plus när höjdpunkterna från den lokala innebandyveckan summeras.

+: Hovmantorps GOIF

Tog en riktigt stark länsderbyseger borta mot Gransholms IF. Och det efter en fin vändning. Redan efter elva minuter ledde hemmalaget med 4–1. Men gästerna tog sig samman och vände på steken. Segersiffrorna skrevs till 9–6. Axel Johansson och Max Andersson gjorde tre poäng vardera och får ses som segerorganisatörer. Trean för Hovmantorp var också viktig för toppstriden i division 3 södra. Hovmantorp kliver upp på andra plats med tolv poäng på fem matcher. Gransholm är kvar på nio poäng och har med det en fjärdeplats i serien.

++: Växjö IBK Utvecklings utklassning

Det har absolut gått att sätta frågetecken för lagets säsongsstart i herrarnas östra division 1-serie. Inför helgens omgång hade bara en trepoängare inkasserats. Så under fredagen kom bottenlaget Sävsjö IBK på besök till Fortnox Arena. En match som Växjö bara skulle vinna. Då gjorde laget också jobbet. Gästerna hade inte mycket till chans, utan hemmakrossen slutade vid 8–1. Och kanske lossnade det för nyförvärvet Nils Jadelind som satte tre poäng, varav två mål. Otroligt viktiga poäng, inte minst för Växjös självförtroende.

+++: Ingelstads kross

Tabelljumbon Nässjö blev en rejäl munsbit för Ingelstad. Första perioden var visserligen jämn, med 4–4 på tavlan. Men under de resterande 40 minuterna var det Ingelstad för hela slanten. Segersiffrorna skrevs till 16–6. Ska vi nämna några spelare som stack ut, gjorde Viktor Gustavsson fem poäng, två mål och tre assist. Philip Bolmgren fortsätter ösa in mål och satte fyra i denna match. Även Arvid Henningsson gjorde fyra poäng (2+2). Ingelstad är med i toppen av herrarnas division 2 och återfinns på tredje plats i tabellen.

++++: Lagan IBK

Förra säsongen hade Lagan oerhört svårt att ta poäng i inledningen. Den här gången ser det annorlunda ut. Har hittat in bra i årets allsvenska säsong, med nio poäng på de inledande sex matcherna. En femteplats får absolut ses som en godkänd start. I helgen vann laget med 6–3, efter en mycket stabil insats. Det är just dessa match, hemma mot lag på den nedre halvan, som Lagan ska vinna för att inte riskera nedflyttning. Bra jobbat.

+++++: Ludwig Persson

Vad då, kanske någon tänker. Killen har valt att sluta med innebandyn mitt i en säsong. Är det något som ska lyftas fram som positivt här? Absolut, säger jag. Det viktigaste är att må bra. Jag kan lova att det inte varit något lätt beslut för Växjöstjärnan att ta. Men han lyssnade på sig själv, satte sitt välmående i första hand och landade i det här beslutet. Det förtjänar allt beröm. ”Det finns viktigare saker i livet än att spela innebandy”, sa Ludwig Persson när han berättade om beslutet för Smålandsposten. Så sant som det är sagt. Ludwig Persson är en fantastisk innebandyspelare, en av landets bästa centrar. Men är det inte roligt att spela – då ska man inte göra det. Så enkelt är det.