Mot Warberg talar historien för Vipers

Blogg

Om Växjö Vipers inte gillar premiärer (fyra raka förluster), verkar laget i alla fall älska matcherna mot Warberg. I seriesammanhang är Växjö nämligen aldrig förlorat mot västkustlaget.

I februari, förra säsongen, var det dock väldigt nära. Men även då vägrade Växjöspelarna lämna planen med noll poäng. 4-1 stod det till Warberg efter en spelad period. Men Växjö kom ifatt.

Med 45 sekunder kvar av full tid satte Valdemar Ahlroth 5-5, då satt dessutom Simon Ohlsson i utvisningsbåset, och tvingade matchen till förlängning. Där tog Johan Roos saken i egna händer, trampade genom hela Warbergslaget och la upp bollen i krysset.

Sett till historiken pekar alltså allt på att Växjö kommer ta minst en poäng i kvällens match, den tredje i årets SSL. Vad betyder sådan här statistik den här säsongen? Svårt att säga. Men säkert finns det med någonstans i spelarnas huvud. Jag tror att Vipers går in i matchen med gott självförtroende och många positiva bilder från tidigare möten. Och självklart vet att spelarna i Warberg att de har svårt för Växjö. Frågan är bara om de bli osäkra på grund av det eller om de bli extra laddade. Svaret får vi ikväll.

Så här lagens tidigare möten slutat:

2013/2014

Växjö-Warberg 8-4

Warberg – Växjö 6-12

2014/2015

Warberg-Växjö 5-5

Växjö-Warberg 10-4

2015/2016

Växjö-Warberg 5-3

Warberg-Växjö 5-6 (efter förlängning)

Ikväll gissar jag på mycket mål. Kanske blir det 6-6 och så kliver Johan Roos fram i förlängningen igen…