Muren spikade igen för Hovshaga

Blogg

I fredags var jag på plats i Hovshaga sporthall och såg hemmalaget ta tre oerhört tunga poäng i division 2 herrar. Det är också från den matchen vi hittar veckans plus fem-spelare.

+++++: Niclas Andersson, Hovshaga AIF

Vilken match! Muren spikade igen och hjälpte sitt Hovshaga till tre oerhört viktiga poäng mot toppkonkurrenten Vimmerby. Framför allt höll 23-åringen tätt i den andra perioden när motståndet öste på framåt för att nå en kvittering. Matchsiffrorna skrevs till 7–3 efter ett rejält segerryck i den sista perioden. Tvåan Hovshaga gjorde därmed ett litet ryck i division 2-serien. Ner till trean Vimmerby skiljer det numera fem poäng och en uppflyttningsplats kryper sakta närmare. Men Hovshaga har ett tufft spelschema kvar. Närmast väntar serieledaren FBC Kalmarsund Ungdom. Den matchen spelas på torsdag.

++++: Jesper Sankell, Växjö Vipers

Växjöstjärnan firade sitt nya kontrakt på bästa sätt. Snygga mål, snygga framspelningar. Helt enkelt bäst på plan när Växjö vann över AIK med 8–5. Totalt blev det fyra poäng från 25-åringens klubba. Forwarden är i och med det uppe på lika många poäng, 36 stycken, som André Andersson. Duon toppar lagets interna poängliga.

+++: Lovisa Lim, Gransholm

Pang, pang, pang. Med sina tre mål ledde lagkaptenen sitt lag till en 5–2 seger borta mot Nässjö. 20-åringen är en målskytt ut i fingerspetsarna. Det visar inte minst statistiken. 14 matcher, 1 assist, 20 mål. Poängproduktionen placerar henne också i topp i lagets poängliga. Segern innebär att Gransholm leder division 2 norra på samma poäng som Värnamo IK. VIK har dock en match mindre spelad. En spännande avslutning väntar.

++: Växjö IBK Utveckling

Matchen i helgen var kanske inte den bästa, och då blev det ändå seger i sudden mot tabellfemman Röke IBK. Poängen innebär dock att Växjö IBK U redan nu har säkrat en plats i kvalet. Med fem matcher kvar att spela. Respekt. Allt pekar också på att laget kommer vinna division 1 södra. Hela tio poäng skiljer ner till tvåan Munka-Ljungby IBK.

+: Emil Alm, KF Ljungby

Blev stor derbyhjälte med tre mål och två assist när Ljungby IB besegrades programenligt med 10–6 på bortaplan. KF Ljungby ligger nia i division 3 västra med 15 inspelade poäng på 17 matcher. Ljungby IB har en ännu tyngre säsong och är tabelljumbo med endast sju poäng.