Nya detaljer ska ge rätt attityd i matcherna

Blogg

Attityd. Inför Växjö Vipers match mot Karlstad pratade Niklas Nordén om just det – om hur viktigt det är att visa rätt attityd för att få spelet att fungera.

Den här säsongen har jag sett två förändringar när Växjö Vipers spelar sina matcher. Absolut inga stora grejer i sig, men två detaljer som ska hjälpa till att hålla spelarna heta och taggade.

Detalj nummer 1: Måljubel

Sedan jag började följa Växjö Vipers har grundprincipen efter ett gjort mål varit att ställa upp sig vid sargen och köra high five med varandra. Precis som i hockey. Nu däremot, den här säsongen rusar alla spelare in på planen och samlas i en gemensam gruppkram.

Detalj nummer 2: Jubel vid täckt skott

Det har alltid jublats från bänken när en spelare lyckats täcka ett skott. Men känslan är det här har tagits till en ny nivå i år. Jag tycker att det jublas mer nu än tidigare, bortsett då kanske från Helsingborgsmatchen då inget kom upp i nivå.

– Vi har pratat mycket om hur man skapar energi i en trupp och vad vi själva tycker är jobbigt att möta. Att täcka skott och jubla eller springa in vid mål, sådana här småsaker tror jag är på många sätt är lagskapande och attitydsskapande, sa Niklas Nordén när jag nämnde mina iakttagelser för honom.

Så här långt verkar den nya strategin fungera. Starten på säsongen, sett till de inledande fyra matcherna, är den bästa för Vipers sedan laget tog steget upp i SSL:

2013/2014:

Växjö-Helsingborg 6-7

Sirius-Växjö 10-7

Växjö-Linköping 10-8

Växjö-Falun 4-9

Tre poäng av tolv möjliga

 

2014/2015:

Storvreta-Växjö 7-6 (efter förlängning)

Växjö-Dalen 6-5 (efter förlängning)

Växjö-Mora 9-4

Linköping-Växjö 3-2 (efter förlängning)

Sju poäng av tolv möjliga

 

2015/2016

Helsingborg-Växjö 8-7

Växjö-Linköping 6-1

Karlstad-Växjö 3-5

Växjö-Falun 8-9

Sex poäng av tolv möjliga

 

2016/2017

Växjö-Helsingborg 2-6

Falun-Växjö 6-9

Warberg-Växjö 3-5

Växjö-Karlstad 9-7

Nio poäng av tolv möjliga