Vipers breddar en redan bred trupp

Blogg

Massvis av matcher på kort period. Lite småskavanker och en stukad fot på Niklas Ramirez. Sett till den informationen kan Växjö Vipers värvning av Jesper Sankells lillebror Josef Sankell kännas logisk.

Men jag blev ändå överraskad. Att Vipers skulle ta in en ny spelare efter två omgångar var inget jag trodde, trots skador och tufft spelschema. För är det något Vipers har så är det bredd. Tre konkurrerande kedjor plus ett par pusselbitar i bland annat Jonathan Andersson och Filip Karlsson.

Men upplägget med Josef Sankell passar Vipers som handen i handsken. Kontraktet gäller oktober ut, med chans på förlängning.

Så gör han succé, eller det uppstår några nya skador – då är det enkelt att köra vidare. Funkar det däremot inte – då är det inte värre än att gå skilda vägar om 1,5 månad.

Liten insats för båda alltså – med möjlighet att vinna jackpot. Med de förutsättningarna tryckte båda parter på gröna knappen.

När det gäller spelaren Sankell den yngre är det en talang Vipers känt till länge. Tidigare har han spelat i SSL med Mullsjö, där det kanske var tänkt att han skulle få det där rejäla genombrottet. Istället har karriären stannat upp. Närmast kommer han från spel i allsvenskan med Jönköping. Nu hoppas han få fart på det igen.

Målet med tiden i Vipers beskriver han så här:

– Etablera mig som en SSL-spelare som jag gjorde för några år sedan. Jag vill spela innebandy på högsta nivå.

Nu har 1,5 månad på sig att visa upp vad han går för. Kanske inte låter så mycket. Men innan oktober är slut ska Vipers spela hela tio matcher. Så tid finns.