Stekhet Sankell måste kanske kylas av ibland

Blogg

Mot Dalen i söndags visade Jesper Sankell återigen att det finns krut i bössan när han gjorde Växjös båda mål. Den 23-årige forwarden plockades in till Vipers inför säsongen som en tänkt poängspelare. En som ska producera när poängkungen André Andersson saknas på grund av skada.

Så här långt får man väl säga att det har gått riktigt bra för Sankell. Efter sin långa skadeperiod i Jönköping fanns det frågetecken kring honom. Men 15 poäng, 8 mål och 7 målgivande passningar, är klart godkänt. Siffror som visar på kvalitet. Produktionen ger en ledning i den interna poängligan och en sjundeplats i den totala.

Duktiga poängspelare, där liknar André Andersson och Jesper Sankell varandra. På ett annat plan är de väldigt olika. På 26 seriematcher förra säsongen drog André på sig åtta utvisningsminuter totalt. På de inledande åtta den här säsongen har Jesper redan fått sitta på botbänken lika länge.

Sankell är hetlevrad, och ska så vara. Vissa blir bättre när det hettar till, jag gissar att Sankell är en sådan. Men ibland måste han dock lära sig att vara kyligare, att stå emot den där inpulsen. För det får inte bli för många tvåor för protest mot domslut. Han ska vara en jobbig jävel för motståndarna att möta. Men det kan han bäst vara om han befinner sig på han och inte vid sidan av.

För övrigt, om André Andersson hittar tillbaka i gammal storform redan den här säsongen. Tänk då en stekhet André tillsammans med Filip Kjellsson och Manuel Engel. Och så en formtoppad Jesper Sankell med Ludwig Persson och Valdemar Ahlroth. Två kedjor som borde få det att vattnas i munnen hos Viperssupportrarna. Toppkvalitet, i alla fall på pappret.

Dalenmatchen då. Först och främst var det ingen vidare match att titta på. Efter den första perioden kändes det som att Växjö hade stenkoll på händelserna. Men i andra tappade laget allt. Dalens skott gick igenom, deras passningar började hitta fram. Och framåt för Vipers del hände absolut ingenting. I den tredje var det inget snack. Vipers kändes totalt ofarligt samtidigt som Dalen gjorde mål på sina få chanser. En rättvis seger helt enkelt.

För Växjös del gäller det att hitta tillbaka till spelet som visades upp mot Mullsjö. En tajt defensiv och blixtsnabb offensiv lär behövas för att några poäng ska kunna hämtas hem från Mölnlycke och matchen mot Pixbo på onsdag.