Succé för Växjös svenska landslagstrio

Blogg

Landslagsspelare, toppjakt, galna resultat och starka prestationer. Här är veckans betyg från Kronobergsinnebandyn:

+++++: Växjö Vipers svenska landslagstrio 

Sverige vann sina matcher i VM-kvalet lekande lätt. Något annat hade varit uppseendeväckande. Om vi ska utvärdera Växjötrions insatser får det bli med högsta betyg. André Andersson slutade trea i Sveriges interna poängliga med 14 poäng (8+6) på fyra matcher. Markus Jonsson satte sju poäng från backposition och Ludwig Persson fick sätta sitt första landslagsmål. Dessutom spelade centern fram till fem. Det är viktigt för Växjö att leverera landslagsspelare och jag tror att trion stärkte chanserna att komma med till årets VM.

++++: Gransholms toppjakt

Toppen mot botten. Känslan var att det bara kunde sluta på ett sätt. Och det kunde det. Gransholm krossade tabelljumbon Husqvarna IK med 7–0 i damernas division 2 norra. Stora segerorganisatörer var 19-åriga Julia Mattsson och 18-åriga Emma Elmgren som gjorde tre poäng vardera. Tvåan Gransholm fortsätter att jaga serieledaren Värnamo. Det skiljer tre poäng mellan lagen med fyra matcher kvar att spela.

+++: Hovshagas sköna trepoängare

7–5-segern borta mot Nässjö var en otroligt viktig prestation att plocka fram. Och det var rivstarten i den första perioden som la grunden till trepoängaren. Efter 20 spelade minuter hade Hovshaga en 5–1-ledning att gå på. När samtidigt Vimmerby förlorade är Växjölaget nu uppe på andra plats i herrarnas division 2-serie. Hovshaga har 35 poäng med sex matcher kvar. Trean Vimmerby har 33. På fredag möts lagen i Hovshaga Sporthall. Snacka om thriller.

++: Philip Bolmgren, Ingelstad IBK

Efter fyra raka förluster skrek laget efter tre poäng. De kom mot Vetlanda. Och Philip Bolmgren var en stor anledning till det med tre mål och målgivande passning. Slutsiffrorna skrevs till 7–5 och Ingelstad är därmed uppe på säker mark i division 2-serien. Men det är jämnt och laget behöver några segrar till för att kunna pusta ut. Kanske kan en ny trea trilla in på kontot i nästa omgång då den hopplösa tabelljumbon Månsarp väntar.

+: Mathias Svensson, Moheda IBK

27-åringen har gjort 21 poäng så här långt i division 3 västra. Sex av dessa kom i senaste matchen mot Jönköping IK Ungdom B. Forwarden satte fyra mål och spelade fram till två i den rafflande tillställningen som tillslut slutade med en 11–10-seger för Moheda. Moheda ligger fortsatt tvåa i tabellen med fyra poäng ner till trean Gränna.