Superstarten ger högsta betyg

Blogg

Det finns många fina lokala prestationer som går att lyftas fram efter ännu en innebandyvecka. Så här ser mina betyg ut:

+ Jesper Andersson, Moheda IBK

Stor segerorganisatör i matchen mot Hovmantorp i herrarnas division 3 södra. Kvitterade på straff till 1–1 i början av matchen. Stod därefter för tre assist när Moheda gick och vann med 7–4 i den tuffa bortamatchen. Fyra poäng alltså – det ger Jesper Andersson en plats på veckans lista. Moheda förtjänar också beröm för sin start på serien. Båda matcherna har slutet med segrar.

++: Manuel Engel, Växjö Vipers

Satte två mål på egen hand. Spelade också fram till två. Det i matchen mot Pixbo. 25-åringen klev fram rejält och gjorde säsongens så här långt bästa insats. Det gjorde i och för sig hela Växjö Vipers SSL-lag. Kollektivet presterade riktigt bra innebandy och hade inga problem att avfärda serieledande Pixbo med 9–4. Segern var rejält steg framåt för laget och Manuel Engel.

+++: Felix Göthberg, Lagan IBK

Som det lossnade i helgen. Både för Lagan och lagets tilltänkta poängkung Felix Göthberg. Nyförvärvet var planens gigant i 8–4-segern mot Craftstadens IBK Oskarshamn. Inte nog med att 21-åringen gjorde två mål, han passade också fram till tre stycken. Fem poäng är ett fint facit som gör att Göthberg nu står på sju poäng på tre matcher. För Lagan innebär segern säsongens första trepoängare i allsvenskan.

++++: Adam Svahn och Noah Alex, Hovshaga AIF

Sex poäng vardera! Det är alltså inte vad duon har gjort under hela säsongsinledningen. Det är vad 18-åringarna gjorde i veckomatchen mot Olofströms IBK. Adam Svahn gjorde fyra mål och två assist och Noah Alex gjorde tre mål och tre assist. Här sitter Haif på två stora talanger, som redan nu levererar stort i division 1. Hovshaga följde upp segern mot Olofström med att vinna mot Hovslätt i helgen. Då blev det tre nya poäng för Noah Alex (därmed är han trea i hela seriens poängliga). Forwarden överglänstes bara av rutinerade Filip Kjellsson som satte fyra mål i matchen.

+++++: Kollektivet Växjö Vipers

Det går inte att göra annat än att applådera starten Växjö Vipers damer har stått för. Som nykomling i allsvenskan södra toppar laget tabellen med 15 poäng av 15 möjliga. I helgen blev det två nya segrar. 28 gjorda mål och 15 insläppta. Det är starka papper. Den stora framgångsfaktorn är kollektivet. Det är inte en eller ett par spelare som levererar i målprotokollet. Målskyttet har spridits ut och det finns tre femmor som alla presterar bra offensivt och defensivt. Samtidigt har laget tre duktiga målvakter. Hur långt kan det här räcka? Svårt att säga efter bara fem matcher. Det går i alla fall säga att starten är en succé. Nästa match borta mot tabelltrean Lindome blir ett rejält test.