Två nya assisterande kaptener i Växjö Vipers

Blogg

På onsdagen är det dags för genrep för Växjö Vipers. Jönköping väntar hemma i Fortnox Arena. Åtta dagar kvar, sen drar superligan igång.

Växjö Vipers gör det med två nya assisterande kaptener, eftersom Eric Roos och Simon Ohlsson har lämnat. Markus Jonsson får förtroendet. Redan i träningsmatchen mot Warberg tyckte jag att han hade blivit lite längre. Han tog för sig mer, snackade, styrde sina medspelare på ett sätt som jag tror jag inte sett tidigare.

– Det är en av hans stora saker den här säsongen, att faktiskt bli mer synlig på planen även utan boll. Han besitter en otrolig spelförståelse både defensivt och offensivt. Jag tycker han har förbättrat sitt närkampsspel också. Det var naturligt att han skulle ta den här rollen.

Assisterande kapten nummer två är Manuel Engel. Ett naturligt val, trots att han bara varit i Vipers en säsong. En av de mer rutinerade spelarna som jag tror kan ta ännu ett steg i år.

– Det känns väldigt bra. Manuel tar nya steg helg tiden och så Mackan är fantastisk både som spelare på planen och utanför där han tar ett extremt stor ansvar, säger Niklas Nordén.

Som kapten fortsätter så klart Filip Kjellsson. Där var det inget snack.

– Filip är vår kapten, så är det. Det har varit klart sedan han skrev på sitt nya kontrakt, säger Växjötränaren.