Växjö Vipers målvakt blev historisk

Blogg

Ännu en innebandyvecka är till ända. Därmed är det dags att dela ut lite nya betyg här på bloggen. Högst upp återfinns en målvakt som återigen visat vilken kvalitet han besitter.

+++++: Viktor Kastengren, Växjö Vipers

Historisk målvakt! Kastengren är nämligen den första i Växjö Vipers som håller nollan i SSL. Det förtjänar så klart högsta betyg. Stod för flera bra räddningar mot Örebro. Gjort massvis av bra matcher den senaste tiden och tagit startplatsen till sin. Helt enkelt en imponerande debutsäsong i SSL. Landslagsmaterial på den här killen.

++++: Gransholms IF

Grattis! Avslutade säsongen med att vinna med 5–3 hemma mot Rottne och är därmed seriesegrare i herrarnas division 3 södra. 15 segrar och 47 poäng blev det på 22 matcher. Viktor Karlsson blev lagets poängkung med 39 poäng (18+21). Tvåa i serien blev Hovshaga AIF B.

+++: Växjö Vipers monstersegrar

Växjö Vipers herrar vann med 10–0 mot Örebro. Föreningens damer ville inte vara sämre och krossade Olofström med hela 14–0. Lagets bästa poängplockare i matchen blev Moa Johansson som satte tre mål och spelade fram till ett. Vinsten innebär att Växjö Vipers behåller andraplatsen i division 1 med endast en omgång kvar att spela. Läget att säkra kvalplatsen ser alltså väldigt bra ut. I sista omgången väntar dessutom tabelljumbon Tranås. Målet är öppet – nu gäller det bara att dunka in bollen också.

++: Hovshaga AIF

Plockade fram 11–4 mot Olofström när det som mest behövdes. Riktigt viktigt. Rivstartade och hade 5–0 när inte ens kvarten var spelad. Det greppet släppte aldrig hemmalaget. Linus Persson fortsätter att göra viktiga poäng för sitt Hovshaga. Mot Olofström blev det fem nya för lagkaptenen. Nu står Haif inför en spännande sista omgång. Laget är nia och precis ovanför nedflyttningsstrecket. På samma poäng ligger åttan Kalmarsund Ungdom. Lagen möts på lördag. Två poäng bakom jagar Skurup och Stanstad. Skurup möter Växjö IBK Utveckling och Stanstad ställs mot Röke. Vinst för Hovshaga och kontraktet är fixat. Förlust och laget är beroende av hur det går i övriga matcher.

+ Victor Hansson, Växjö Vipers

Steppat upp rejält den senaste tiden. Sliter något kopiöst över hela banan. Tidigare har det ibland känts som att centern bara kört på, utan att riktigt ha någon plan på vad som ska göras i de avgörande lägena. Det spelet har utvecklats enormt den här säsongen. Han kommer till bättre lägen, är bättre på att hänga dit bollen och skapar fler lägen för sina lagkamrater. Mot Örebro fick han spela med Tobias Bergfors och André Andersson och gjorde det riktigt bra.