Växjö Vipers har visat prov på sina breda trupp

Blogg

”Vi har tre jämna femmor som levererar.”

Det här har jag ofta hört när jag pratat med spelare och tränare i Växjö Vipers sedan säsongsstarten.

”Vi har en väldigt bred trupp”, är en annan sak som det ofta trycks på. Och efter sju spelade matcher är det svårt att säga emot. Mot Mullsjö sparades Markus Jonsson i den tredje perioden. Josef Sankell klev in istället för Valdemar AhlrothChristopher Holmér spelade back. Ändå tog laget en stabil seger mot Mullsjö.

Att matchens lirare var Oliver Johansson, som dessutom lirade forward, säger också en del om bredden. Han var otroligt trygg med boll, gjorde det mesta rätt och fick bra snurr med en duktig Ramirez.

Även statistiken pekar på att Växjö Vipers har en bred trupp. Laget är det i serien där flest spelare gjort poäng. 17 stycken har än så länge tagit in sig i poängprotokollet. De flesta andra lag har 14-15 spelare som producerat poäng. Storvreta, laget med minst bredd, är sämst i den här statistiken, där tio spelare finns med i poängligan.

På tal om poängligan säger den en hel del om Faluns spets. Tre spelare återfinns i toppen.

  1. Alexander Galante Carlström 29 poäng (23 mål!)
  2. Emil Johansson 22 poäng (hur bra är inte han?)
  3. Rasmus Enström 17 poäng (bra som alltid)

Och så avslutar jag med några sammanfattade tankar om superligan:

  • Falun har alltså gjort 70 mål på 7 matcher. 10 i snitt. Ett riktigt bra facit.
  • Vilken start av AIK. Jag trodde de skulle få oerhört svårt att få ihop det. Men de har lyckats över förväntan. Seger borta mot Storvreta säger ju en del.
  • På tal om Storvreta. Var har vi dem? Storseger mot Pixbo följdes upp med förlust mot AIK. Är det bredden på truppen som säger sitt?
  • En haltande tabell = en tråkig tabell.
  • Linköping och Karlstad i botten, vem såg det komma?