Växjöcenter förtjänar högsta betyg efter briljant vecka

Blogg

Så här väljer jag att sammanfatta veckan som har gått i Kronobergsinnebandyn. Högsta betyg får en landslagscenter.

+++++: Ludwig Persson, Växjö Vipers

Fyra mål mot Höllviken. Plus en riktigt bra insats mot Helsingborg i veckan – som back! Växjös Vipers landslagsman är inne i en riktigt bra period och förtjänar högsta betyg efter en väl genomförd vecka. 23-åringen har totalt den här säsongen gjort 25 poäng (18+7) på 18 matcher.

++++: Lagans mäktiga vändning

12,38 in i period ett mellan Munka-Ljungby IBK och Lagan hade hemmalaget redan en 5–2-ledning. Hur skulle det här sluta för Lagan? Jo, med seger. Inget verkar nämligen kunna stoppa den formstarka lagmaskinen. Efter den svaga inledningen på matchen bommade 43-årige Anders Billqvist igen i Laganmålet och anfallsspelet började samtidigt att sitta. I slutet av andra var det kvitterat och med 1.40 kvar av tredje satte Daniel Hall segermålet. 6–5-vinsten var Lagans sjätte raka seger i division 1 södra och nu är det bara två poäng upp till positiv kvalplats. Nästa match? Lagan-Växjö IBK U på fredag. Vilket Kronobergsderby!

+++: Daniel Håkansson, Lessebo GoIF

Åtta mål i en och samma match (i 14-3-segern mot KaRo i division 4 södra). Behövs väl inte sägas mer än så egentligen.

++: David Hallsten, Gransholm IF

Gransholms glödheta forward fortsätter att ösa in poäng i herrarnas division 3 västra. I helgen mot Tranås blev det fyra nya. På 14 matcher är 24-åringen därmed uppe i 37 pinnar, fördelat på 21 mål och 16 assist. Det placerar honom på andra plats i poängligan. Gransholm har dock inget med toppstriden i serien att göra. Laget är femma, hela fjorton poäng efter tvåan Moheda.

 

+: Niklas Nordén, Växjö Vipers

Slänger in Växjötränaren på den sista platsen på veckans lista. Mot Höllviken utlovades den snabbaste innebandyn publiken skådat på länge. ”Den som rullar back back får gå ut och göra femton armhävningar”, hotade han med inför matchen. Snabbt gick det och Växjö vann med 10-4. Sett till hela veckan kan vi sammanfatta det så här: Niklas Nordén-Skåne 2–0. Extra skönt gissar jag för tränaren från, ja just det, Skåne.