Växjöcentern imponerar – ringer förbundskaptenen snart?

Blogg

Ännu en innebandyvecka är avklarad, därmed ska nya betyg delas ut. Och den här veckan går alla plus till spelare som utmärkt sig på olika sätt.

+: Amadeus Carlström, Växjö IBK Utveckling

Nu går det visserligen inte så bra för laget (Växjö IBK U är sist i herrarnas division 1 östra Götaland), men gör man fyra mål och spelar fram till ett platsar det för att komma in på veckans lista. Det lyckades Amadeus Carlström med i helgens 7–8-förlust mot Nyköping. Är man dessutom 17 år, blir prestationen än mer imponerande.

++: Viktor Karlsson, Gransholms IF

Fortsätter ösa in poäng herrarnas division 3 södra. I 7–3-segern mot Älmhult gjorde han två mål och passade fram till ett. 18–åringen toppar hela seriens poängliga med 25 poäng (14+11) på 5 matcher. Det är fint snitt det. Tvåa i poängligan är klubbkompisen Viktor Henningsson på 20 poäng. Gransholm stormar fram i serien. Laget har vunnit de fem inledande matcherna och toppar tabellen.

+++: Jacob Gustavsson, Hovmantorps Goif

I 28-åringen har Hovmantorp en poänggörare av rang. Satte ett och spelade fram till två när Nybro krossades med 9–3. Forwarden har tidigare spelat i division 1 med både Lagan och Växjö IBK U och vet hur man presterar på hög nivå. Att då göra poäng även med moderklubben i division 2 har visat sig inte vara några större problem. Med elva pinnar toppar Jacob Gustavsson seriens poängliga tillsammans med lagkamraten Jakob Pettersson, samt Westerviks Max Erntsson. Efter sex matcher är Hovmantorp tvåa i division 2-tabellen, tre poäng bakom serieledaren Gränna AIS.

++++: Julia Mattsson, Gransholms IF

Det går bra för Gransholms herrar. Det går bra för Gransholms damer. En del i förklaringen till det stavas Julia Mattsson. 22–åringen öser in poäng i damernas division 2 västra. Fem nya, varav ett mål och fyra assist, kom i helgens 11–1-kross av Sävsjö. Totalt är Julia uppe på 13 poäng (3+10) på fem matcher, vilket är bäst i hela ligan. Bäst är också Gransholm, i alla fall om vi ska tro tabellen. Laget toppar efter fem raka segrar.

+++++: Ludwig Persson, Växjö Vipers

”Jag har börjat säsongen på ett bra sätt”, sa Växjöcentern efter segern mot Fagerhult. Det är bara att hålla med. ”Ludde” har imponerat stort efter sin korta paus från elitinnebandyn förra säsongen. Det sprudlar kring honom. Han har varit Växjös bästa spelare och lett lagets mest produktiva femma med Tommy Bolin, Patrik Gustavsson, Philip Fox och Linus Pettersson. Fortsätter Ludwig Persson på det här sättet kanske det snart väntar ett samtal från förbundskaptenen. Mikael Hill har sagt att han har koll på Växjöcentern. Och landslaget är ingen nyhet för ”Ludde”. Hur som helst, när 25–åringen presterar på den här nivån är det inget snack om att han är en av seriens bästa centrar.