Växjös imponerande start ger full pott

Blogg

Den nya säsongen är i full rullning. Därmed är det också dags att starta upp den här bloggen igen. Kanske någon vecka sent, men bättre sent än aldrig. Jag fortsätter i samma form när jag sveper genom det som har hänt i den lokala innebandyn senaste veckan, alltså delar ut plus till det som sticker ut. Har ni tips, tankar och idéer om vad jag ska skriva om här, mejla mig till pontus.steneros@smp.se. Har ni bilder, likt den nedan från Växjö Vipers, skicka in den till samma adress så kanske den dyker upp här på bloggen eller i tidningen.

Och här följer säsongens första betyg:

+ Axel Tränk, Öjaby Sport IBK

Hade en bra söndag i Ingelstad. Låg bakom sex av nio mål i 9–4-seger borta mot Ingelstad IBK B. Två mål och fyra assist blev lagkaptenens facit. Han är därmed uppe på sju gjorda poäng på de inledande två matcherna. Öjaby Sport IBK har startat herrarnas division 4 sydvästra starkt med två raka segrar och en förstaplats i tabellen. Tvåa är Ljungby IB som också har full pott.

++: Gransholms IF

Segertåget i herrarnas division 3 södra dundrar vidare. I helgen kom tredje raka segern när Jämjö krossades med 16–3. Nio inspelade poäng innebär att laget toppar tabellen. I truppen finns mängder av poängspelare. 18-årige Viktor Karlsson gjorde fem mål i helgens match. Det gjorde även Viktor Henningsson (1+4), medan lagkapten Filip Johansson landade in på fyra (2+2). Nämnde Viktor Karlsson toppar seriens poängliga med 17 poäng (9+8) på tre matcher. Går inte kalla det annat än starka papper.

+++: Axel Johansson, Hovmantorps Goif

Herrarnas division 2-serie är högintressant. Serien innehåller Hovmantorp, Ingelstad och Moheda. Bäst har Hovmantorp startat med sex poäng på tre matcher. En del i förklaringen stavas Axel Johansson. Forwarden toppar hela seriens poängliga med tio pinnar (6+4). Tre av dessa kom i helgens 8–4-seger borta mot KFUM Jönköping. Hovmantorp är fyra i tabellen. För övriga lokala lag i serien tog Ingelstad säsongens första seger i helgen när Nybro besegrades. Laget är nia i tabellen. Även Moheda vann i helgen. Deras första seger. Det efter förlängning mot FBC Karlskrona. Moheda ligger elva. I morgon väntar Kronobergsderby när Hovmantorp tar emot Ingelstad.

++++: Hanna Liljenstolpe, Ryds SK

Hattrickskytt och matchvinnare. Mycket mer än så går inte att begära. I helgens match mot Husqvarna IK inledde 20–åringen hemmalagets målskytte när hon kvitterade till 1–1. Hon gjorde också viktiga 2–2 i period nummer två. Och så i den avslutande akten satte Hanna Liljenstolpe 4–3-målet som också blev matchens sista. Centern kan därmed summera tre mål och Ryds SK tre viktiga poäng. Laget studsade tillbaka direkt efter den tuffa 2–14-smällen i premiären mot Olofström. Efter två spelade omgångar av division 1 står alltså Ryds SK på tre poäng.

+++++: Växjö Vipers

Här snackar vi stark start. Tolv inspelade poäng av tolv möjliga. Det ger så klart en förstaplats i tabellen. Imponerande. Klubben visar upp en stark bredd. Det är nämligen inte så att det är en spelare som öst in poäng. I stället lutar framgången på flera ben. Fem spelare står på fem gjorda poäng efter fyra spelade matcher. Det tyder på att om någon har en sämre dag kan en annan kliva fram i stället. Inför säsongen pratade tränare Patrik Dahl om att laget skulle tillhöra toppen av damernas södra allsvenska. Så här långt gör de ingen besviken. Det är heller inte så att succén går att förklara med att Växjö bara ställts mot bottengäng. Motståndet så här långt är alla i mitten av tabellen. I helgen väntar ett rejält test när tabelltvåan IBK Göteborg besöker Fortnox Arena. Det blir en spännande värdemätare.