Vilken återkomst av Växjöstjärnan

Blogg

Växjö Vipers är tillbaka på vinnarspåret. Det är också från den klubben veckans två högsta betygtoppar hittas. Så här ser veckans betyg ut från den lokala innebandyveckan:

+: Växjö IBK Utveckling

Mot tabelljumbon Jönköping IBK Ungdom ska det bara vara tre poäng – i alla fall med ett lag med toppambitioner. Så blev det också för Växjö IBK U. 6–1 är stabila siffror. Lägg till 8–1 mot Sävsjö, ett annat bottenlag, och Växjös utvecklingslag har visat den senaste tiden att laget inte har med bottenregionen i herrarnas division 1 att göra. Nu är laget sexa i tabellen, tre poäng efter fyran Hovslätt. Närmast väntar det tredje laget i bottentrion, Vetlanda. Lika stabil seger där och Växjö absolut är med i toppracet.

++: Hovmantops GOIF

Publiken i Rottne Sporthall bjöds på en svängig och målrik match i fredags kväll när Rottne tog emot Hovmantorp. Till slut stod gästerna som segrare med 10–7. Trion Axel Johansson, Felix Wärmlöv och Jakob Pettersson var stora segerorganisatörer med fyra poäng vardera. Även Albin Rylander bidrog starkt med sina tre pinnar. Hovmantorp har stått för en imponerande säsonginledning och toppar herrarnas division 3 södra. Sex segrar och en förlust har det blivit på de inledande omgångarna.

+++: Gransholms IF

Ett annat lag som imponerar i herrarnas division 3 södra. Nu är laget uppe på andra plats i tabellen, tre poäng efter Hovmantorp. I fredags besökte mittenlaget Värnamo Gemla. Ändå en ganska klurig match kunde man tänka. Men det här var inga bekymmer för Gransholm. Hemmalaget körde över motståndet och vann med hela 8–2. Riktigt stabilt. Bästa poängplockare blev David Hallsten och Fabian Ekdahl med tre poäng vardera.

++++: Erik Svensson, Växjö Vipers

Det Växjös nye målvakt presterat när han fått chansen är imponerande. Inför säsongen hade, i alla fall jag, frågetecken om Erik Svensson skulle hålla i SSL, om inte målvaktens glansdagar låg i det förflutna. Min tanke var att han skulle bli en tydlig tvåa. Så är det inte. 30-åringen har bevisat att det finns kvalitet som räcker och blir över för den här nivån. På allvar utmanar han om förstaplatsen. Och han ger verkligen den konkurrens jag tror Viktor Kastengren behöver för att utvecklas.

+++++: Jesper Sankell, Växjö Vipers

Förutom Erik Svensson fanns det mängder av godbitar i Växjös seger över Sirius. Johan Roos mål i boxplay. Karljohan Ahlroths mål i boxplay. David Gilleks oväntade debut i Växjötröjan. Kontringspelets återkomst. Allra högst lyfter jag dock på hatten för Jesper Sankell. Efter en strulig höst med skador var det en spelsugen Sankell som var tillbaka i Växjötröjan. Fem assistpoäng är respekt. Jag snackade med anfallsstjärnan inför matchen och då var han fast besluten om att ge laget energi och bidra med poäng. Det lyckades han definitivt med i den här matchen. En glödhet Sankell var precis vad Växjö behövde efter en tung period.