Vipers fortsätter värva backar

Blogg

Först presenterades Magnus Jansson från Granlo. Sedan var det dags för Erik Oscarson att skriva på för Vipers.

Nu är också Eddie Granberg klar för klubben. Spontant en spännande värvning. Visbys klart bästa spelare den här säsongen. En spelande back som är ”för bra för allsvenskan” som sportchefen Johan Schönbeck uttryckte sig när jag pratade med honom på tisdagen.

Det känns som att hålet efter Oliver Uhrberg är mer än täppt nu. Men samtidigt kan nya hål uppstå. Bland annat sitter Johan Roos på utgående kontrakt, och kanske lockas han av ny utmaning.

Som jag förstått det har han varken sagt ja eller nej till en förlängning i den blåa tröjan.

Så det lär hända mer i truppen framöver. Och frågan är när någon offensiv pjäs presenteras.

– Det kan nog dröja lite till. Det är många spår ute och det är ingenting som är riktigt knallhet de närmaste dagarna. Det är mycket möten med spelare den här veckan, säger Johan Schönbeck.

Lite mer om nyförvärvet Eddie Granberg. Han har spelat i Visby de fyra senaste säsongerna, och kände att det nu var dags för en ny utmaning i innebandykarriären.

– Det var dags att flytta på sig och testa om det fanns intresse för en spelare som mig i SSL. Sedan när chansen dök upp i Växjö fanns inget att vänta på, säger han.

– Jag är en spelande back som vill ha bollen och styra och ställa.

Vad det andra klubbar som drog i dig?

– Det började med Växjö och det slutade med Växjö. Det var egentligen inget snack när de kom på tal.

Vad känner du att du kan utveckla som spelare?

– Allt. Det är ganska stor skillnad på allsvenskan och SSL. Det kommer krävas att jag bli bättre på allting. Men framförallt är det riskbedömningen och tempot.