Vipers går till slutspel enligt tränarna

Blogg

Under onsdagen höll årets upptaktsträff inför den nya SSL-säsongen. Bara två veckor kvar nu. Fantastiskt.

På upptaktsträffen presenterades tränarnas tips över hur serien slutar. Så här blev utfallet:

1. Falun

2. Linköping

3. Storvreta

4. Dalen

5. Pixbo

6. Mullsjö

7. Växjö

8. Helsingborg

9. Karlstad

10. Warberg

11. Höllviken

12. AIK

13. Sirius

14. Team Thorengruppen

Slutspel för Växjö den här gången också alltså. Sitter just nu och snickrar ihop ett eget tips. Är inte riktigt klar än, men kan säga att det inte är några större avvikelser från vad tränarna tror. Och jag tror nog också på slutspel för Vipers.

Jag gillar tiden innan serien drar igång. Spelarna är fulla med entusiasm och en stark tro på det egna laget.

Karlstad är tippade som nia. Men nyförvärvet Kevin Björkström trodde på en betydligt bättre placering än så när han var uppe på podiet och pratade. Det finns inte många lag som är bättre, menar han och trodde på en fjärde-, femteplats. Han tror dessutom att Adam Colling kan vinna skytteligan. Just det är inget dåligt tips, Colling har näsa för mål och gjorde 48 poäng förra säsongen. Jag tror han ligger i topp av poängligan när serien sammanfattas nästa år.

David Gillek i Mullsjö bjöd, som vanligt, på lite skönt snack. Han ska inte vara avstängd i år, berättade han. Bara en sådan sak. Och så vill han ”vinna serien och ta guld”. Helt rätt inställning att gå in i säsongen med. Framför allt skönt att bjuda på lite sköna citat under ett jippo likt en upptaktsträff.

För övrigt. Kändes väldigt typiskt att det under några minuter av sändningen var svart i rutan. Jag vet att teknik kan strula, men en livesändning måste man kunna hålla i liv.